khontkar

Üyecik
Merhaba. Yeni sistem kurdum ve bilgisayara Windows yüklemeye çalışırken iki kez %75 civarında bilgisayar kapandı ama bilgisayar fanları dönmeye devam ediyor, klavyenin ışığı yanıyor fakat görüntü yok ve anakartta VGA ışığı yanıyor. BIOS'ta işlemci 50 dereceydi.

Sistem:
  • Gigabyte B650 EAGLE AX (f31 bios sürümü)
  • ASUS Prime RTX 5070
  • R7 7800X3D

Son düzenleyen: Moderatör:
F35 sürümüne geç ve tekrar dene. Sorun devam ederse EXPO kapat öyle dene. Yine devam ederse ekran kartı PCIe ayarını düşürüp dene.

Elektrikler 1 saat önce git gel yaptı birkaç kez o yüzden bios update yapmaya çekiniyorum şu anda. Ekran kartı ilk Windows yükleme ekranında sorun çıkartmıyor ve görüntü var fakat kapandıktan ve siyah ekranda tüm ışıklar yandıktan sonra görüntü gidiyor. Ekran kartıyla alakası var mıdır sorununun acaba? 8+8 12 pin dönüştürücü kabloyla kullanıyorum.

Tekrardan hiçbir şey değiştirmeden aynı şeyi denedim ve tekrardan %75de bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlatılacak diyip kapandı ve geri açılmadı. Ben de bu sefer flashı söküp kendim çalıştırdım ve windows hazırlanıyor tarzı bir ekran geldi ve dil ülke vs. Seçtirttikten sonra tekrardan kapandı açılırken görüntü gelmedi tüm ışıklar yanmasına rağmen ve fanlar normalde rgb yanarken hepsi mavi yanmaya başladı. Sorun sizce nedir? Ekran kartıyla bağlantılı olabilir mi? @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Şimdi tekrardan çalıştırıp diğer kurma ekranlarına geldim son aşamada. Sanırım restarttan sonra otomatik işlemcinin grafik kartına geçiyor (7800x3dde var mı emin değilim).