2242

Üstün
Genelikle Windows kullanan birisiyim. macOS denemek istiyorum. Ekran kartım 1050 Ti. İşlemcim 9400F. 16 GB RAM var.
  • En son hangi macOS sürümü olur? En güncelini kullanmak isterim.
  • G diskinden verebilirim bölüm. Ama tabii denedikten sonra geri alabilir miyim verdiğim alanı? Yani 100 GB verirsem geri kazanır mıyım? Yoksa o verdiğim alan bozulur mu?
  • Dualboot yapmanın bir zarar var mı?
G diskinde oyunlar var. Yani 100 en fazla 200 GB verebilirim.

Dosya Ekleri

• 1729424855336.webp
    1729424855336.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
  • 1050 Ti ile (Maxwell) en fazla macOS 10.13 High Sierra kurarsınız.
  • 100 GB alan macOS'a ait olur. Erişmek için bir Windows APFS sürücüsüne ihtyiacınız olur. Ama macOS silince alan size geri gelir.
  • Dualboot yapmanın bir zararı yok. OpenCore kurunca zaten otomatik olarak Dualboot olur.

• 100 GB alan MacOS'a ait olur. Erişmek için bir Windows APFS sürücüsüne ihtyiacınız olur. Ama macOS silince alan size geri gelir.
  • Dualboot yapmanın bir zararı yok. OpenCore kurunca zaten otomatik olarak dualboot olur.

• Maxwell nedir?
High Sierra işimi görür mü? Oyun indirip denemeyeceğim. Sadece Discord, YouTube, Instagram takılırım. High Sierra dışına çıkamaz mıyım? En güncel sürüm olan macOS Ventura. Kursam kötü verim mi alırım?

• 100 GB alan MacOS'a ait olur. Erişmek için bir Windows APFS sürücüsüne ihtyiacınız olur. Ama macOS silince alan size geri gelir.
  • Dualboot yapmanın bir zararı yok. OpenCore kurunca zaten otomatik olarak dualboot olur.

Gerçekten en fazla High Sierra mı kullanabilirim? Bir video önerir misiniz?

Sizin video'nuzu izledim. Diski siliyorsunuz. Benim g diskim oyunla dolu. Bir zarar görür mü? @Recep Baltaş

• Maxwell nedir?
High Sierra işimi görür mü? Oyun indirip denemeyeceğim. Sadece Discord, YouTube, Instagram takılırım. High Sierra dışına çıkamaz mıyım? En güncel sürüm olan macOS Ventura. Kursam kötü verim mi alırım?

Gerçekten en fazla High Sierra mı kullanabilirim? Bir video önerir misiniz?

Sizin video'nuzu izledim. Diski siliyorsunuz. Benim g diskim oyunla dolu. Bir zarar görür mü? @Recep Baltaş
Diski silmene gerek yok normalde. O G diskini windowstan böl, sonra böldüğüne kur. Dual boot olacaktır.

High Sierra eski bir surum. Kullaniminiza gore islevselligi degisir. Bu makaleye bir bakin, soru kalirsa cevaplayalim.

High Sierra eski bir surum. Kullaniminiza gore islevselligi degisir. Bu makaleye bir bakin, soru kalirsa cevaplayalim.

Discord ve programları test eden bir video var mı? Günümüzde High Sierra test Video'su var mı?

Discord'a en kötü tarayıcıdan da girersiniz lakin programlardan kastınız nedir? Örneğin Xcode ise Apple zaten bu gibi programlarının minimum işletim sistemi desteğini belirtiyor. Sorun yaşarsınız.

Discord'a en kötü tarayıcıdan da girersiniz lakin programlardan kastınız nedir? Örneğin Xcode ise Apple zaten bu gibi programlarının minimum işletim sistemi desteğini belirtiyor. Sorun yaşarsınız.

Yani eski bir sürüm. Kurmak ile kurmamak ile kararsız kaldım.