@Şişman Adam @Peter son hataları gideriyorum. Bu arada MSEdge kaldırılmaz hâle gelmiş. Bu yüzden Edge olmayan bir sürüm yapıyorum.

Güvenlik açığı olmayan bir Chrome Fork'u da buldum. :) Yeni ISO bitince size haber vereceğim. Yeni ISO'ya geçiş yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

1775298000768.webp

ISO dosyası yeniden güncellendi.

Windows Defender Antivirüs tanımları, 09.04.2026 yılı itibariyle günceldir.
Köşe ipuçları ve köşeler ile gezinme kapatıldı.
Windows 7 stili başlat menüsü eklendi. Windows 8.1'in orijinal başlat menüsüne standart bir son kullanıcı artık ulaşamaz.
Windows 8 Retail'in varsayılan duvar kağıdı, WinLove 8.1'in varsayılan duvar kağıdı oldu.

Resim açınca Birlikte aç... seçeneklerinde gelen TWINUI (Eski Photos uygulaması) kaldırılacak.
Bu sorun da giderildi.

Son düzenleme:
An itibariyle WinLove 8.1'in son halini denemiş bulunuyorum. Benim dinozor yeniden hayata dönmüş oldu. Tekrar teşekkür ederim kardeşim, eline koluna sağlık.

Ekran Görüntüsü (2).webp

Ekran Görüntüsü (4).webp

Ekran Görüntüsü (3).webp

Ekran Görüntüsü (1).webp

Son düzenleme:
Ayrıca iş amaçlı lazım olan UYAP Döküman Editörü programı da sorunsuz çalışıyor. Çok eski bir cihazı acil durumlarda kullanılabilecek bir iş bilgisayarına dönüştürmüş oldum.

Ekran Görüntüsü (5).webp

WinLove 8.1 (2026.04)

Eki Görüntüle 239769

Windows'u sevilen ayarları ile kullanın.
6 dil bir arada!

150'den fazla güncelleme gömülmüştür.
WinLove yaması nedir?

WinLove projesi, Windows işletim sisteminin bazı varsayılan ayarlarını düzenleyen, bazı sürücüleri ve programları yükleyen, bazı önceden yüklenmiş yazılımları kaldıran ve topluluk tavsiyelerini değerlendiren, Windows'u sevilecek hâle getiren bir projedir.

İndirmek için:
Windows 8.1 x64 :

Önemli not!: Güncel UEFI sistemlerde Secure Boot desteklemeyebilir.

Ekran görüntüleri:

Eki Görüntüle 240779Eki Görüntüle 240780Eki Görüntüle 240781Eki Görüntüle 239775Eki Görüntüle 239776Eki Görüntüle 239777Eki Görüntüle 239778Eki Görüntüle 239782

Yüklü gelen diller:
İngilizce (ABD)
Türkçe
Almanca
İspanyolca
Fransızca
İtalyanca
Rusça
Farklı bir dil eklenmeyecektir.

İçinde gelen tarayıcı ile ilgili kritik uyarı!:

Windows 8.1, en son Chromium v109 sürümünü destekler. İçerisinde en son Microsoft Edge v109 bulunur.
Ancak bu tarayıcıda güvenlik açığı vardır. Bu yüzden sadece güvendiğiniz web sitelerini ziyaret edin veya Supermium gibi Fork kullanın.

Standart Windows'a karşı yapılan değişiklikler:

Başlat menüsü düzeni Windows 7 stiline dönüştürüldü. (Açık kaynak yazılım kullanıldı. Yazılıma ulaşma yolları engellendi, artık Windows'un parçası gibi duruyor.)
UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) seviyesi bir adım indirildi. (Ekranı karartması iptal edildi. Tamamen kapatılması önerilmez!)
Masaüstü simgelerinde varsayılan olarak Kullanıcı Klasörü eklendi.
Chrome tabanlı tarayıcılar için varsayılan bazı ayarlar yapıldı. (Edge'yi ilk açtığınızda hissedersiniz.)
Kullanıcı Klasörü'nde oluşabilecek bazı klasörler önceden oluşturuldu ve "Gizli" olarak ayarlandı.

Tüm bu kişiselleştirme ayarları, varsayılan kullanıcı üstünde yapıldı. Dilerseniz bu özelliklerin hepsini geri açabilmektesiniz.

Eklenen sürücüler:

Dikkat!: Sadece kritik ve küçük boyutlu sürücüleri eklemekteyiz. Tanınmayan Wi-Fi, Ethernet ve Disk sürücülerini bildirebilirsiniz.
İmzasız, büyük boyutlu veya GPU gibi çok özel sürücüleri kabul etmiyoruz.

• Intel Mobile 945 Express Chipset ( Teşekkürler: @Şişman Adam )(Test edilmedi.)
  • Realtek RTL8821CE WLAN ( Teşekkürler: @Peter ) (Test edilmedi.)
  • Intel(R) HD Graphics_20.19.15.4531 (x64) (Test edildi.)
  • Intel(R) Wireless Bluetooth(R)_19.1.1627.3533 (x64) (Test edildi.)
  • Realtek USB 2.0 Card Reader_10.0.16299.31239 (x64) (Test edildi.)
  • Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265_19.10.21.1 (x64) (Test edildi.)

- Ayrıca, VMware sanal bilgisayar sürücüleri eklenmiştir. (Yardımcı araç kurulana kadar kasılma sorunu olmayacak.)

Microsoft Store ve Metro uygulamaları tamamen kaldırılmıştır:

Microsoft Store artık çalışmıyor ve Metro uygulamaları artık güncellenmiyor. Bu yüzden tüm metro uygulamalar kaldırılmıştır.

Aşağıdaki Windows özellikleri kaldırılmıştır:
  • Windows Media Player (Legacy App)
  • Internet Explorer
Bu özellikler, kullanıcı tarafından geri de aktifleştirilebilir.

Eklenen programlar:

DirectX June 2010
DirectPlay
.Net Framework 3.5
Microsoft Visual C++ 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2015, v14
VLC Player
FFMpeg
7-Zip
Güncelleme var mı? Zamanım yok da bakmaya metrodayım.