Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Witcher 3 gireyim dedim 1 aydır girmemiştim. Yeni kayıt açtım başladım oyuna oyun açılır açılmaz ilk 1 dakika 2-3 saniyede bir 3-4 FPS oluyordu sonra düzeldi. Başladım açık dünyayı gezmeye birden harita birbirine girmeye başladı ağaçlar, gökyüzü abuk subuk hal aldı. Ayrıca sürekli birkaç dakikada bir oyun 0 FPS oluyor ama sadece oyun değil oyunla birlikte PC de donuyor hiçbir şey çalışmıyor 5 saniye sonra düzeliyor. Sadece bu oyunda bunu yaşıyorum.

Çözüm
Kurduğunuz driver beta sürümü falan olabilir mi?

NVIDIA App de gözüktü güncelleme direkt yaptım bende betamı bakmadım. Eski drivera döndükten sonra 4 5 saniyeliğine 0 FPS olma durumu düzeldi sadece FPS bir anda düşüp donkaya devam ediyordu bende GOG supporta yazdım. Tam ekran iyileştirmesini devre dışı bırakıp yönetici olarak çalıştırınca düzeleceğini söylediler. Ve gerçektende düzeldi şu an tamamen.
Yeni nesil güncelleme (Next gen update) ile oynuyorsanız koca bir sıfır. Rezil bir girişim oldu bu oyun için beta sürüme döndürüp oynamanız lazım. Steam ayarlardan oyunu yönet BETA kısmından bir önceki sürüme alıp oynayın.

Yeni nesil güncelleme (Next gen Update) ile oynuyorsanız koca bir sıfır. Rezil bir girişim oldu bu oyun için beta sürüme döndürüp oynamanız lazım. Steam ayarlardan oyunu yönet beta kısmından bir önceki sürüme alıp oynayın.

GOG'da da oluyor mu aynısı? Bende GOG da yüklü. Kafamı karıştıran şey daha önce böyle değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil güncelleme (Next gen Update) ile oynuyorsanız koca bir sıfır. Rezil bir girişim oldu bu oyun için beta sürüme döndürüp oynamanız lazım. Steam ayarlardan oyunu yönet beta kısmından bir önceki sürüme alıp oynayın.

Alakası olduğunu zannetmiyorum. Sistem özellikleriniz neler? Oyun hangi diske kurulu?

Alakası olduğunu zannetmiyorum. Sistem özellikleriniz neler? Oyun hangi diske kurulu?
Senin zannedip zannetmemene bağlı bir şey değil ki 4070'li sistemde aynı sorunu yaşayıp söylediğimi yapınca çözdüm. Baka sebebi de olabilir %90 dedim zaten. Senin zannetmenle bir alakası yok asıl :D

32 GB DDR5 RAM, 1TB NVMe 4.0 SSD, RTX 5070 Ti, Intel Ultra 7 255hx ASUS ROG laptop kullanıyorum. Bütün driverlar güncel.Ssd ye kurulu.
Baktın mı GOG ayarlarına?

Artı -1 Eksi
Senin zannedip zannetmemene bağlı bir şey değil ki 4070'li sistemde aynı sorunu yaşayıp söylediğimi yapınca çözdüm. Baka sebebi de olabilir %90 dedim zaten. Senin zannetmenle bir alakası yok asıl :D

Baktın mı GOG ayarlarına?

Sizin sorun yaşamanız ve çözmeniz oyunun genelinin problemli olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca daha nereden yapıldığını bilmiyorsunuz bir de çözdüm diyorsunuz. Sizin yerinize ben yazayım. Açılan redlauncherda DirectX sürümünü değiştirmeniz yeterli. Eski versiyon ile açılacaktır oyun.