WOLED mi yoksa QD-OLED mi daha az sorunlu?

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar iki OLED türü olan WOLED ve QD-OLED'den hangisi daha fazla sorunlu veya sorun çıkartır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xg27aqdmg’nin yanındaki pg27aqdm’den bahsediyorsan düz oled değil, o modelde woled.
Bilmiyordum WOLED olduğunu hocam kendi sitesinde bile sadece oled panel yazıyor teşekkür ederim bilgilendirme için.

Xg27aqdmg’nin yanındaki pg27aqdm’den bahsediyorsan düz oled değil, o modelde woled.
Peki attığım sağdaki resim benim gündüzleri bile mor ton var resimde belli soldaki resimde XG27AQDMG vatanda çektiğim çok güzel duruyor keşke yanyana koyabilseydim QD-OLED ile Parlak WOLEDİ öyle bir şansım olmadı ama az çok anladım aşağıya koyduğum bu resimdeki gibi bir fark var ve bence mor tonları tabiri caizse s.edicem umrum dışı artık daha fazla parlak canlı görüntü için tekrardan QD-OLED alıcam.

Link de bu

Dosya Ekleri

• IMG_20250807_230504.webp
    697 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
XG27AQDMg'nin yanındaki PG27AQDM'den bahsediyorsan düz OLED değil, o modelde WOLED.

Bildiğim kadarıyla o 2. nesil bu model 3. nesil.

Mor dediğiniz o şey ışığa temas edince oluyor öyle normal durumda mor değil yani.Ben olsam hangisinin standını vs. beğeniyorsan onu alırdım.Bunlar çook küçük farklar.Ben siyahların daha koyu olmasına daha önem verdiğim için XG27AQDMG aldım.Monitors unboxedın da Top Reccomendation modeliydi zaten. Model ne düşünüyorsunuz?

direkt bu kanalı inceleyin hocam.UCWMG modelinin reviewını da yapmış.Yalnız şöyle,bu monitör 4k,önce parçalarınız yeterli mi ve ne kadar upgradesiz gitmeyi düşünüyorsunuz o önemli çünkü 4k öyle uzuun süre AAA oynanabilecek bir çözünürlük değil.Ayrıca bu monitör EN az 60bin olur.Diğer 4k oledlerin fiyatlarına bakarsak.

Son düzenleme:
Evet, 2.nesil woled panel kullanıyor.

Hocam XG32UCWMG modelini düşünüyorum yada tekrardan PG27UCDM mecbur morlaşmayı kabul edip çünkü video izleyince bile belli bakın buda benim perdeler çekili halde çektiğim resim.

Bu şekil yapıcam
- tekrar QD-OLED almak ( 3 veya 4.nesil)
2- XG27AQDMg almak.
3- yeni nesil woledleri beklemek

Dosya Ekleri

• IMG_20250807_212655.webp
    6,2 MB · Görüntüleme: 50

Beklemek en kötü seçim olabilir, teknolojiye yetişemezsiniz. Alın keyfini çıkarın zaten öyle büyük farklar olmuyor. Aqdmg alın geçin bence. Şu an bunu aqdmgden yazıyorum .Parçalar neydi ona göre 4K bakabiliriz.

RX 7900 XTX Ryzen 7 9800x3D

PG27UCDM'den XG27AQDMG'ye geçecek. 4k oled'den 2k oled'e düşecek. Bence parlak kaplamalı 4k woled'e geçmediği sürece değmez.

RX 7900 XTX Ryzen 7 9800x3D
Kaldırır gayet iyi şekilde ama ne kadar süre upgrade yapmamayı düşünüdüğünüze göre.Bwncw bu parçalara 1440p daha çok yakışır.

Ben PG27AQDM modeliyle karıştırmışım. PG27UCDM piyasadaki en iyi OLED RTINGS'e göre. Bence değişmeyin, sorunu çözün. Karanlık bir odaya geçseniz düzelir zaten o morlaşma. 2K biraz değişik gelir 4K'den sonra. İlla değiştireceğim derseniz 4K WOLED dediğiniz gibi doğru seçim. Ama aydınlık ortamdaysanız zaten mat alın. WOLED de olsa morlaşma olmaz yansıma olur az da olsa. G8 ya da PG32UCDP bakılabilir.

Son düzenleme:
Parlak kaplamalı QD oled gibi parlak renkler istiyor ama qd oled gibi de mor gözükmesin istiyor. Gündüz daha fazla kullanıyor, ekrana ışıkta geldiği için mat kaplama daha iyi olur ama arkadaşın istediği canlı renkler. Kısaca hepsinin karması bir monitör istiyor. Bu yüzden bu kadar kararsız.

Woled gibi siyah
qd oled gibi canlı renkler
parlak kaplama gibi canlı renkler
mat kaplama gibi yansımayı iyi işleme

Bunların karması yok işte.

Kendi monitörü süper, perdeleri çekse düzelir sorunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…