@ShadowLegion, 13K abarti bir fiyat evet, o kadar fark sadece kaplama icin verilmez. 3-5K neyse de 13K'ya neredeyse mevcut butceye ilave edip 2 tane OLED monitor alirsin
Kesinlikle hocam. Aslında benim de gönlümde 32" bir glossy OLED var ama XG27UCDMG fiyatlarına yakın bir glossy 32" OLED yok maalesef bizim ülkede sanırım. O yüzden mecburen sırf glossy diye XG27UCDMG alacağım..
@ShadowLegion, mat kaplama yansimalari onluyor lakin bir panel hem mat kaplama hem de dusuk parlaklik icerince ekrana baktiginda aldığın goruntu kalitesi deneyimi oldukca dusuk oluyor. Mat kaplama bir monitorun parlakligi bana gore en az 350nit olmali.
Berkay hocam bende XG27AQDMG var ve biraz Black crush fark ettim. Ayarlarla düzelebilen bir şey sonuçta, ne önerirsiniz ayar olarak? Şu an monitör sistemi yükseltmediğim için 1080p de, laptop ekran yansıtma olarak çalışıyor ondan olabilir mi?
Berkay hocam bende XG27AQDMg var ve biraz Black crush fark ettim. Ayarlarla düzelebilen bir şey sonuçta, ne önerirsiniz ayar olarak? Şu an monitör sistemi yükseltmediğim için 1080p de, laptop ekran yansıtma olarak çalışıyor ondan olabilir mi?
O bence hocam panelle alakalı bir sürü konu var XG27AQDMG ile alakalı siyah ezilme sorunu ile alakalı ama yeni gelecek True Black Glossy kaplama ile o sorunlar ve WOLED'in tüm sorunları giderilecekmiş ve ayrıca XG27AQDMG tekrardan o panelle yenilenecek ama 2-3 ay sonra anca diye tahmin ediyorum.
O bence hocam panelle alakalı bir sürü konu var XG27AQDMG ile alakalı siyah ezilme sorunu ile alakalı ama yeni gelecek True Black Glossy kaplama ile o sorunlar ve WOLED'in tüm sorunları giderilecekmiş ve ayrıca XG27AQDMG tekrardan o panelle yenilenecek ama 2-3 ay sonra anca diye tahmin ediyorum.
Büyük ihtimalle öyle yapacağım hocam ya artık gülü seven dikenine katlanır ışık geçirmeyen perde alıp QD-OLED alacağım çünkü 4K parlak WOLED ne zaman gelecek belli bile değil yabancı ülkelerde bu ay ama TR de kim bilir
Az kaldı gelecek gibi, belki de eli kulağındadır. Ne zaman geleceğini de söylemiyor gaming.gen.tr ama yakındır.
UCDP mat kaplama olduğu için arada çok fark var. Zaten bu QD OLED de olsa WOLED de olsa mesele kaplamada bitiyor. Her ikisinin de kendisine göre artı ve eksileri var ancak panel anlamında farkı yok. Bu gelecek olan modelin olayı True Black Glossy kaplaması. Ama gün ışığında vs. de sıkıntı çıkartmıyor genel olarak glossy QD OLED lere nazaran.