WOLED mi yoksa QD-OLED mi daha az sorunlu?

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar iki OLED türü olan WOLED ve QD-OLED'den hangisi daha fazla sorunlu veya sorun çıkartır?

Son düzenleyen: Moderatör:
@ShadowLegion, 13K abarti bir fiyat evet, o kadar fark sadece kaplama icin verilmez. 3-5K neyse de 13K'ya neredeyse mevcut butceye ilave edip 2 tane OLED monitor alirsin
Kesinlikle hocam. Aslında benim de gönlümde 32" bir glossy OLED var ama XG27UCDMG fiyatlarına yakın bir glossy 32" OLED yok maalesef bizim ülkede sanırım. O yüzden mecburen sırf glossy diye XG27UCDMG alacağım..

Berkay hocam bende XG27AQDMG var ve biraz Black crush fark ettim. Ayarlarla düzelebilen bir şey sonuçta, ne önerirsiniz ayar olarak? Şu an monitör sistemi yükseltmediğim için 1080p de, laptop ekran yansıtma olarak çalışıyor ondan olabilir mi?

O bence hocam panelle alakalı bir sürü konu var XG27AQDMG ile alakalı siyah ezilme sorunu ile alakalı ama yeni gelecek True Black Glossy kaplama ile o sorunlar ve WOLED'in tüm sorunları giderilecekmiş ve ayrıca XG27AQDMG tekrardan o panelle yenilenecek ama 2-3 ay sonra anca diye tahmin ediyorum.

Siyah ezilme düzelebilen bir şey. En başta yoktu ayarlarl oynayınc oldu.

Geldi geldi 12 Ağustos 2025'te duyurusu yapıldı, 10-15 güne stoklara düşer. İlk izşenimleriniz itibarıyla ucdp ye göre ne avantajları var sizce?

Geldi geldi 12 Ağustos 2025'te duyurusu yapıldı, 10-15 güne stoklara düşer. İlk izşenimleriniz itibarıyla ucdp ye göre ne avantajları var sizce?

Az kaldı gelecek gibi, belki de eli kulağındadır. Ne zaman geleceğini de söylemiyor gaming.gen.tr ama yakındır.

UCDP mat kaplama olduğu için arada çok fark var. Zaten bu QD OLED de olsa WOLED de olsa mesele kaplamada bitiyor. Her ikisinin de kendisine göre artı ve eksileri var ancak panel anlamında farkı yok. Bu gelecek olan modelin olayı True Black Glossy kaplaması. Ama gün ışığında vs. de sıkıntı çıkartmıyor genel olarak glossy QD OLED lere nazaran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…