Detaylar
Kim cevapladı?ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Kesinlikle hocam. Aslında benim de gönlümde 32" bir glossy OLED var ama XG27UCDMG fiyatlarına yakın bir glossy 32" OLED yok maalesef bizim ülkede sanırım. O yüzden mecburen sırf glossy diye XG27UCDMG alacağım..@ShadowLegion, 13K abarti bir fiyat evet, o kadar fark sadece kaplama icin verilmez. 3-5K neyse de 13K'ya neredeyse mevcut butceye ilave edip 2 tane OLED monitor alirsin![]()
YusufEymen
Becerikli
@ShadowLegion, mat kaplama yansimalari onluyor lakin bir panel hem mat kaplama hem de dusuk parlaklik icerince ekrana baktiginda aldığın goruntu kalitesi deneyimi oldukca dusuk oluyor. Mat kaplama bir monitorun parlakligi bana gore en az 350nit olmali.
Cebinde monitore 25-30K verecek parasi olan birisinin 3-5K hesabi yapmayip glossy almasini mantikli buluyorum.
Berkay hocam bende XG27AQDMG var ve biraz Black crush fark ettim. Ayarlarla düzelebilen bir şey sonuçta, ne önerirsiniz ayar olarak? Şu an monitör sistemi yükseltmediğim için 1080p de, laptop ekran yansıtma olarak çalışıyor ondan olabilir mi?
PC Uzmanı
Başarılı
Berkay hocam bende XG27AQDMg var ve biraz Black crush fark ettim. Ayarlarla düzelebilen bir şey sonuçta, ne önerirsiniz ayar olarak? Şu an monitör sistemi yükseltmediğim için 1080p de, laptop ekran yansıtma olarak çalışıyor ondan olabilir mi?
O bence hocam panelle alakalı bir sürü konu var XG27AQDMG ile alakalı siyah ezilme sorunu ile alakalı ama yeni gelecek True Black Glossy kaplama ile o sorunlar ve WOLED'in tüm sorunları giderilecekmiş ve ayrıca XG27AQDMG tekrardan o panelle yenilenecek ama 2-3 ay sonra anca diye tahmin ediyorum.
YusufEymen
Becerikli
O bence hocam panelle alakalı bir sürü konu var XG27AQDMG ile alakalı siyah ezilme sorunu ile alakalı ama yeni gelecek True Black Glossy kaplama ile o sorunlar ve WOLED'in tüm sorunları giderilecekmiş ve ayrıca XG27AQDMG tekrardan o panelle yenilenecek ama 2-3 ay sonra anca diye tahmin ediyorum.
Siyah ezilme düzelebilen bir şey. En başta yoktu ayarlarl oynayınc oldu.
PC Uzmanı
Başarılı
Siyah ezilme düzelebilen bir şey. En başta yoktu ayarlarl oynayınc oldu.
Anladım hangi ayarı açtınız da oldu acaba?
YusufEymen
Becerikli
Bilmiyorum, bazı şeylerle oynadık oluverdi
PC Uzmanı
Başarılı
Sağlık olsun hocam inşAllah düzelirtirsiniz.Bilmiyorum, bazı şeylerle oynadık oluverdi.Ayar bakıyorum şimdi
YusufEymen
Becerikli
İnşallah.Güzel bir ayar bulamadım henüz daha doğrusu bakmadım
francisco77
Uzman
Büyük ihtimalle öyle yapacağım hocam ya artık gülü seven dikenine katlanır ışık geçirmeyen perde alıp QD-OLED alacağım çünkü 4K parlak WOLED ne zaman gelecek belli bile değil yabancı ülkelerde bu ay ama TR de kim bilir![]()
Geldi geldi 12 Ağustos 2025'te duyurusu yapıldı, 10-15 güne stoklara düşer. İlk izşenimleriniz itibarıyla ucdp ye göre ne avantajları var sizce?
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Geldi geldi 12 Ağustos 2025'te duyurusu yapıldı, 10-15 güne stoklara düşer. İlk izşenimleriniz itibarıyla ucdp ye göre ne avantajları var sizce?
Az kaldı gelecek gibi, belki de eli kulağındadır. Ne zaman geleceğini de söylemiyor gaming.gen.tr ama yakındır.
UCDP mat kaplama olduğu için arada çok fark var. Zaten bu QD OLED de olsa WOLED de olsa mesele kaplamada bitiyor. Her ikisinin de kendisine göre artı ve eksileri var ancak panel anlamında farkı yok. Bu gelecek olan modelin olayı True Black Glossy kaplaması. Ama gün ışığında vs. de sıkıntı çıkartmıyor genel olarak glossy QD OLED lere nazaran.