Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Spydea

Yetkin
Makaleler
1
Herhangi bir UWP veya Win32 uygulamasına kıyasla WSA ile kurulan uygulamaların pencere başlığında ve başlangıç ekranında bulanıklık sorunu var, uygulamanın kendisinde yok. Ekte örnek sundum. Nasıl çözebilirim? Masaüstü ölçeklendirmem %100'de.

1755620804161.webp
(CloudStream WSA ile kurulan uygulama)
1755620845560.webp

Çözüm
Uygulamanın ölçekleme kontrolünü Windows’tan alıp uygulamaya vermeye yarıyor.

Exe dosyasına sağ tık yapın ve 'Özellikler' kısmına gelin. 'Uyumluluk' sekmesine geçin. 'Yüksek DPI ayarlarını değiştir' butonuna tıklayın. Açılan pencerede, 'Bu program için DPI ayarlarını geçersiz kıl' kutusunu işaretleyin. 'Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl' bölümünde açılır menüden 'Uygulama' seçeneğini seçin. Son olarak, değişiklikleri kaydedip çıkın.
Win+R yapıp 'SystemPropertiesAdvanced' yazın. Açılan pencerede, Gelişmiş sekmesi altında Performans menüsünden ayarlara tıklayın, Görsel efektler sekmesinde Ekran yazı tipi kenarlarını düzgünleştir işaretleyin.

Exe dosyasına sağ tık yapın ve 'Özellikler' kısmına gelin. 'Uyumluluk' sekmesine geçin. 'Yüksek DPI ayarlarını değiştir' butonuna tıklayın. Açılan pencerede, 'Bu program için DPI ayarlarını geçersiz kıl' kutusunu işaretleyin. 'Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl' bölümünde açılır menüden 'Uygulama' seçeneğini seçin. Son olarak, değişiklikleri kaydedip çıkın.

Çözüm

O dediğinizi yaptım, o da iş görmedi. Ortada bu arada exe dosyası yok, kısayoluna yaptım dediğiniz işlemi.