Alish

Çalışkan
Merhaba hayırlı akşamlar,

Hatasız olarak sistemi topladım. Q-Flash Plus update bile yaptım. (USB ile BIOS güncelleme Gigabyte anakartlarda.)

Ekran gelmiyor arkadaşlar, sistem çalışıyor ama bir türlü BIOS'a ulaşamıyorum. DisplayPort üzerinden bağlı monitöre.

• RTX 5070 Ti
  • 9950X3D
  • 850W PSU
  • 2x24 DDR5 7200MHz QVL listesinde olan RAM
  • X870 Aorus Elite ice
  • 9100 2TB SSD
Buradaki anakart ile aynı ve sorun da tam olarak aynı:

Merhaba hayırlı akşamlar,

Hatasız olarak sistemi topladım. Q-flash Plus Update bile yaptım. (USB ile BIOS güncelleme Gigabyte anakartlarda.)

Ekran gelmiyor arkadaşlar, sistem çalışıyor ama bir türlü BIOS'a ulaşamıyorum. DisplayPort üzerinden bağlı monitöre.

Clear CMOS yapmayı deneyin. BIOS pilini söküp takın. Monitörün başka çıkışı varsa örneğin HDMI onunla bağlamayı deneyin. Bazen ekran kartı algılanmayabilir ilk açılışta onboard olarak görüntü almayı deneyin. Ama önce sistem özelliklerini bilmemizde fayda var.

HDMI hem anakarta hem de ekran kartına takıp denedim ama olmuyor :( aynı. Klavyenin monitörün kasanın ışıkları yanıyor. Ama ekran gelmiyor.

Eğer numpad ışığı acılısta yanıp sönüyorsa büyük ihtimal başarılı boot oluyordur sorun sadece görsel olabilir.

HDMI hem anakarta hem de ekran kartına takıp denedim ama olmuyor :( aynı. Klavyenin monitörün kasanın ışıkları yanıyor. Ama ekran gelmiyor.

BIOS'u güncelledikten sonra gittiyse ya flash atarken bir hata oluştu ya da ekran kartı uyumsuzluğu oluştu son BIOS sürümüyle başka bir ekran kartınız varsa onunla deneyin.

@uyeadi, evet çok doğru hocam.
Bir de normal klavyenin ışıkları ve kasanın ışıkları açıkken yani PC açıkken Caps Lock tuşuna basıp bırakır mısınız ışık yanıp sönüyorsa boor %100 başarılıdır.