X870E Apex - Ryzen 9700X - 2x24 M-Die RAM OC Sonuçları

Anladım peki genel bir performans farkı olur mu bana attığınız ayarlarda.

Bench harici sınırlı olur, denemekte fayda var. Beceremezsen eski ayarlara dönersin. 6000 CL26 ile 6400 CL26 arası X3D olsa fark çok az zaten, %1 harici. 9700X olduğun için biraz fark olur sende.

Bench harici sınırlı olur, denemekte fayda var. Beceremezsen eski ayarlara dönersin. 6000 CL26 ile 6400 CL26 arası X3D olsa fark çok az zaten, %1 harici. 9700X olduğun için biraz fark olur sende.

Anladım hocam teşekkürler. Müsait bir vaktimde o zaman size tekrardan yazıp dediğiniz şekilde güncellemeyi denemeyeceğim. Onun haricinde genel olarak bakınca a die RAM'lerimden almam gereken performansın %99'unu bu güncel ayarlarımda alabiliyor muyumdur dediğiniz minimal değişiklikler hariç.

@Mithat Berhan ile bunu deneyin. Yaz kış böyleyiz artık.

%99'unu bu güncel ayarlarımda alabiliyor muyumdur dediğiniz minimal değişiklikler hariç.

Evet.

@Ayhan Dönmez, 1.75V çok değil mi? Hynix A die kaldırıyor biliyorum ama 1.6-1.65V üstü çok riskli geliyor bana.

TRCD ve diğer birkaç timing ile alakalı sıkıntı var. 1.75 altı Gear kapalı stabil kalamıyor, A-Die olsa da çok değişmiyor maalesef. Kite bağlı bir durum, her A-Die bir değil. Bunda 1.75 altı hatalı, sınırda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…