Boyalı alüminyuma sprey atmışlığım var mat yüzey olduğu için astar ile birlikte çok iyi tutuyor. Bu yüzden atmayı düşünmüyorum.

Ancak bu sefer kullanılacak olan boya farklı olacağı için çok ufak bir kısımda zımparasız dener, olmadı zımpara atabilirim zımpara işine elim yatkın.

Hocam bloklar zaten alüminyumlar. Blok dediğimde başka bir şey anlamamanız gerekirdi.

Eksisi nedir?

Şimdi abi sen bunu zaten yapmayı kafaya koymuşsun da forumdan onay bekliyormuşsun gibime geldi, daha önce o blokların boyanmasına şahit olmadım kimse sana boyama da demez, o blokların kaç derece ısıya kadar çıktığını biliyorsan elindeki boyanında kaç dereceye kadar yanmayacağını ya da kokmayacağını biliyorsan denersin. Sürekli yapılan yaygın olan bir işlem değil kesin garantili öneri verilebilecek bir konu değil.

Şimdi abi sen bunu zaten yapmayı kafaya koymuşsun da forumdan onay bekliyormuşsun gibime geldi, daha önce o blokların boyanmasına şahit olmadım kimse sana boyama da demez, o blokların kaç derece ısıya kadar çıktığını biliyorsan elindeki boyanında kaç dereceye kadar yanmayacağını ya da kokmayacağını biliyorsan denersin. Sürekli yapılan yaygın olan bir işlem değil kesin garantili öneri verilebilecek bir konu değil.

Boyayan gördüm aslında. Benim konudan kazanmak istediğim şey atladığım bir durum varsa ve bunu fark eden varsa söylemesi.

Alacağım boya 690 derece destekli. Yani VRM bloğunun kat kat üstünde dayanımı var.

Ham hali zaten böyle bir şey kalanları sök boya hocam. Ne olacak yani boyası nedeni ile 1 derece daha mı ısınacak varsın ısınsın.

Eki Görüntüle 181360

Boyayanlardan gördüğüm kadarıyla 5 derece fazladan ısınma yaşamış insanlar. Ancak benim sıvı soğutucum zaten VRM soğutma fanına sahip ki normal sıcaklıklardan 10-15 derece daha serin çalıştırıyor VRM'lerimi.

Boyamak istediğim kısımlar bunlar bu arada:

1756896594682.webp

Termal padin temas edeceği kısımlar boyanmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ekosisteme sahibim bundan dolayı ASUS. Bana çok fazla PWM, ARGB, Type-C ve type-a gerekiyor. Ayrıca M.2 soğutucuların da büyük olması şart. Kısacası üst seviye bir anakart ihtiyacım var.

Yoksa şu an orta halli B650M kullanıyorum o bile 9950X3D besliyor.

Alüminyum bloklara atılan boya nasıl zarar verebilir açıklayabilir misiniz?

3D olaylarından boyama konusunda alışkanlığın var diye düşünüyorum. Ben de eski GPU Plate'imi aynı mantıkla boyadım işi temiz yapan biri tertemiz bir setup elde edebilir. Burada en büyük problem malzemelerin ısıya ne kadar dayanacağı çünkü benim bildiğim ısıya dayanıklı boyaları fırınlamak gerekiyor. Ayrıca astar öncesi metal yüzeydeki kaplamanın da kat kat zımparayla temizlenmesi gerekiyor ben dramel zımpara kullanıyorum o konuda çok iyi.

Boyayan gördüm aslında. Benim konudan kazanmak istediğim şey atladığım bir durum varsa ve bunu fark eden varsa söylemesi.

Alacağım boya 690 derece destekli. Yani VRM bloğunun kat kat üstünde dayanımı var.

Boyayanlardan gördüğüm kadarıyla 5 derece fazladan ısınma yaşamış insanlar. Ancak benim sıvı soğutucum zaten VRM soğutma fanına sahip ki normal sıcaklıklardan 10-15 derece daha serin çalıştırıyor VRM'lerimi.

Aldığınız boyadan ben de kullandım canavardır onlar VRM bloğu erir o hala üstünde kalır :D

Boyayanlar var. Hatta PCB'nin üzerini bile boyuyorlar.

Ben sizin tecrübeniz kadar 5 derece fark edenlerin tecrübesi yok. Astarlı ince boyayla sanmam 5 derece fark eder. Asıl olay beyaz istiyorsun ama PCB siyah kalacak buna tamam diyebilecek misin?

Boyamak istediğim kısımlar bunlar bu arada:

Eki Görüntüle 181364

Termal padin temas edeceği kısımlar boyanmayacak.
Chipset üstü bayağı ısınabiliyor. O kısma dikkat edin.

3D olaylarından boyama konusunda alışkanlığın var diye düşünüyorum bende eski GPU Plate'imi aynı mantıkla boyadım işi temiz yapan biri tertemiz bir setup elde edebilir. Burada en büyük problem malzemelerin ısıya ne kadar dayanacağı çünkü benim bildiğim ısıya dayanıklı boyaları fırınlamak gerekiyor.

Aldığınız boyadan bende kullandım canavardır onlar VRM bloku erir o hala üstünde kalır :D

Evet hocam ayrı olarak alüminyum klavyemin kasasını boyadım. Alüminyum boya konusunda da ufak bir tecrübem var. O boyayı daha almadım ancak alacağım. Boya şu yanlışlık olmasın:

Plastidip ile tüm PCB'nin boyanması bana pek mantıklı gelmedi esasen. Çünkü plastidip kauçuk gibi bir madde ve cidden kalın. Komponentlere ısı olarak iyi yansımaz.
Ben sizin tecrübeniz kadar 5 derece fark edenlerin tecrübesi yok. Astarlı ince boyayla sanmam 5 derece fark eder. Asıl olay beyaz istiyorsun ama PCB siyah kalacak buna tamam diyebilecek misin?

Anakartın çoğunluğu bloklarla kaplı olduğu için göz yumuyorum hocam. Eğer anakart daha düşük seviye bir anakart olup da PCB'si çıplak olsaydı girişeceğim iş değildi.

PCB'de plastidip işe yarar ama asla tavsiye etmem çok kalın kalıyor üstü bayağı pürüzlü oluyor ayrıca her ne kadar kamerada şık gözükse de normalde çok göze batıyor ya. Yapılacaksa daha ince olan arcylic conformal coatingle yapılmalı fakat hem spreyleri pahalı hem de beyaz rengi piyasada fazla yok.

Anakartın çoğunluğu bloklarla kaplı olduğu için göz yumuyorum hocam. Eğer anakart daha düşük seviye bir anakart olup da PCB'si çıplak olsaydı girişeceğim iş değildi.

Evet doğru hemen hemen PCB'nin %10'u görünür o da etki etmez en fazla siyah beyaz karışık bir örgü kablo ile görüntüyü bağdaştırırsın.

PCB'de plastidip işe yarar ama asla tavsiye etmem çok kalın kalıyor üstü bayağı pürüzlü oluyor ayrıca her ne kadar kamerada şık gözükse de normalde çok göze batıyor ya. Yapılacaksa daha ince olan arcylic conformal coatingle yapılmalı fakat hem spreyleri pahalı hem de beyaz rengi piyasada fazla yok.
Örnek olarak attım. Boyayanlar var gibisinden.