PS sıfır alınır gibi cümle çıkmadı ağızımdan hocam. Xbox bile ümidi kesmiş bu konsollara, sence sıfırı alınmaya değer mi? Xbox uzun zamandır saçma sapan sorunlarıyla uğraşıyordu, @ProfTech deneyimi açıklamış mesela. Ki zaten PS 5 sıfırı yurt dışından rahatça 14K-15K'ya alabiliyorsunuz. Bir de gereksiz pahalı, PS 5 sıfırı daha ucuz. Xbox alacaksan sadece Xbox Series S alınır geçer, şahsen X alacaksanız 2.ele yönelmeniz daha sağlıklı olur. Kalan parayla oyun alır geçersiniz. Ha, sıfır alacağım diyorsanız sizin tercihiniz, saygı duyarım.

@Ethem Efe, konsollarla arası çok iyi olan birisi değilim, hayatım boyunca toplam 10 defa falan Xbox konsol deneyimlemişimdir. Konsol olarak PlayStation kullanırım sadece.

Kendim alacak olsam PS5 falan alırdım herhalde, fakat sizin durum biraz farklı gibi.

Hayret bende sizi konsollarla alakası olan biri olarak hatırlıyordum :D kusura bakmayın rahatsız ettim.

1. Server çökmesi, yıllarca Xbox kullandığım zamanlarda toplasan 2–3 kez yaşanmıştır. Ki server çökmüyordu bile; Xbox ile alakalı bir durum değil. Eğer kendi servisinin çöküşünden bahsediyorsanız, bu neredeyse hiç yaşanmıyor. Yaşansa da çok az yaşanıyor ve her platformda olan bir durum.

2. Kullanıcı kitlesi az değil. Battlefield 1 için oldukça fazla server var. Maç beklemem gerekmiyor. Hatta serverlar dolu olduğu için sıra beklemem bile gerekebiliyor. Üstüne, BF1 zaten eski bir oyun. Diğer platformlarda da durum hemen hemen aynı.

3. Ciddi gecikme süresi falan yok. Bazı oyun geliştiricileri geri zekâlı olduğu için oyun motorunu düzgün ayarlayamıyor; input lag bu yüzden yaşanıyor. One X'in eski bir konsol olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Eski nesil, input lag olması normal. Controller için gecikme durumu gayet az; fark edilecek bir seviyede değil.

4. Bozulma durumu tamamen size denk gelmiş olabilir. Son 6–7 sene içerisinde 3 kez Xbox sahibi oldum, hiçbirinde sorun yaşamadım. Taş gibi çalışıyordu. Tanıdıklarım da aynı süreçte Xbox sahibiydi. Hatta PlayStation sahibi bir arkadaşın sıkıntıları oldu, Xbox sahiplerinin olmadı. Yanlış anlamayın, her iki konsolda da mümkündür bu. Tamamen şans işi.

5. FPS düşmesi yine oyun geliştiricilerine bağlı bir durum. Konsolunuzun eski olduğunu unutmayın. PS4 hatta PS5 bile çoğu oyunda drop yiyebiliyor. Konsollar için olan benchmark kanallarına bakın. Series X çoğu oyun için yine en stabil olanı.

6. Yazılımı “berbat” falan değil; hadi diyelim size göre berbat. Casual bir kullanıcının ihtiyaç duyacağı tüm özelliklere sahip: Grup arama, klasör oluşturma, özelleştirme seçenekleri vs.

7. Oyunlar pahalı mı? Allah aşkına güldürmeyin. Tam tersi, çoğu kişi Xbox'ta oyunlar eski fiyatlandırmayla çıktığı için çok daha ucuz olduğundan dolayı konsolu tercih ediyordu. Game Pass'teki oyunlar tabii ki değişecek. PS Plus için de farklı bir durum yok. Ona bakarsanız aylardır GTA 5 Game Pass'te. Microsoft milyar dolarlık şirket; işi gücü yok içerik üreticilerine para ödeyip konsolunun reklamını yaptıracak...

Sömürü düzeni hepsinde aynı. Sence Sony seni önemsiyor mu? Onda stick drift yaşanmıyor mu? Evet, pil olayı saçma. Ancak gidip yeni bir kol alabiliyorum veya şarjlı pil alabiliyorum, oldukça makul bir fiyata.

Genel olarak, tamamen kişisel deneyimine dayanarak Xbox haterı olmuşsun. Olaya objektif yaklaşamıyorsun ve en saçma yerlerden eleştirmeye çalışıyorsun; ancak onda da başarılı olamıyorsun. İyi Sosyaller

En ucuz olanlar 13 bin TL'den başlıyor. E-spor için yapılmış cihazlar. Ve genelde Wireless desteklemiyor. Game Pass hakkındaki fikrinize katılmıyorum. İçinde gerçekten mükemmel oyunlar var. Bir oyunun iyi olması için AAA olması gerekmiyor, veya tanınan bir firma tarafından çıkarılmasına. Sunucu problemi neredeyse hiç yaşamadım dediğim gibi uzun kullanımımda. PS bende severim, ancak Microsoft Türkiye tarafı Sony'den çok çok daha iyi. Zam geldi ama Game Pass sunduğu avantajlara göre halen uygun sayılır.

Gerçekten sizin için falan demiyorum ama PlayStation savunmak için savunan insanlar var. Bu herifler elektrikli arabalara durmadan laf atan herifler gibi tamamen. Her ikisini sevemiyorlar :)

“Sıfır alınmaz” demişsiniz; buna göre PS5 sıfır alınır gibi düşündüğünüzü anlıyorum şu an. Özel oyun oynamayan biri için PlayStation'ın ekstra bir anlamı yok. Neden böyle düşündüğünüzü merak ediyorum, yanlış anlamayın 😅😅

@michaelscofield

Evet alıp TV'nin altinda tutar oynamazsan dogru hiçbir sorun yasamiyorsun anlattigin gibi.😅

2. el al mı diyorsunuz kısaca? Açıkçası 0 almak istiyorum. Evet pahalı, 30 bin TL bandında ancak uzun süreler kullanacağım bu cihazı. Kıbrıs'ta yaşıyorum bu arada, asgari ücret 45 bin TL.

Bu sizin maddi durumunuz ile alakalı değil de ürüne ederini vermek ile alakalı diyelim. Xbox hem çok pahalıya satılıyor hem de artık eski bir cihaz.

“Sıfır alınmaz” demişsiniz; buna göre PS5 sıfır alınır gibi düşündüğünüzü anlıyorum şu an. Özel oyun oynamayan biri için PlayStation'ın ekstra bir anlamı yok. Neden böyle düşündüğünüzü merak ediyorum, yanlış anlamayın 😅😅

Türkiye fiyatlarına çok hakim değilim ama göz geçirdiğim kadarıyla Avrupa fiyatlarına benzer. Yani Xbox 33K civarına sıfır alınırken PS5 23K civarına bulunabiliyor. Ne kadar Xbox performansı biraz daha iyi olsa da 10K'lık bir fiyat farkı yok. Dolayısıyla eğer illa bir ürün sıfır alınacaksa o PS5 olmalı diye düşünüyorum. Ben 1 yıldır Xbox Series S kullanıyorum geçen PS5 ve Xbox Series S ikileminde kaldım. Sonra Xbox'un €600 ve PS5'in €280 olduğunu görünce kararımı verdim.

PS sıfır alınır gibi cümle çıkmadı ağızımdan hocam. Xbox bile ümidi kesmiş bu konsollara, sence sıfırı alınmaya değer mi? Xbox uzun zamandır saçma sapan sorunlarıyla uğraşıyordu, @ProfTech deneyimi açıklamış mesela. Ki zaten PS 5 sıfırı yurt dışından rahatça 14K-15K'ya alabiliyorsunuz. Bir de gereksiz pahalı, PS 5 sıfırı daha ucuz. Xbox alacaksan sadece Xbox Series S alınır geçer, şahsen X alacaksanız 2.ele yönelmeniz daha sağlıklı olur. Kalan parayla oyun alır geçersiniz. Ha, sıfır alacağım diyorsanız sizin tercihiniz, saygı duyarım.
Estağfurullah, öyle deyince “sıfır PS alınır ama Xbox alınmaz” olarak anladım, kusura bakmayın. Series S konsoluna sahibim ve şu an gayet memnunum. Yakın zamanda satıp yükseltmek istiyorum. Prof Tech hocamız bence tamamen kendi kötü deneyiminden dolayı ekstra bir nefret besliyor. Gidip PlayStation’ı 2 senede durmadan bozulan binlerce kişi vardır; onlar da aynı şeyi söyleyecektir.

“Ümidi kesti” konusunda haklısınız, çok büyük potansiyel varken gereksiz hamleler yaptılar. Ancak sonuç olarak hâlen çalışan ve büyük bir kitleye sahip konsollar tabii ki. İkinci el almak, dediğiniz gibi, en mantıklısı olacak sanırım. 15–16’ya güzel ilanlar var sayılır. Sıfır istememin tek nedeni daha güvenli ve daha hoş hissettirmesi aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sizin maddi durumunuz ile alakalı değil de ürüne ederini vermek ile alakalı diyelim. Xbox hem çok pahalıya satılıyor hem de artık eski bir cihaz.

Türkiye fiyatlarına çok hakim değilim ama göz geçirdiğim kadarıyla Avrupa fiyatlarına benzer. Yani Xbox 33K civarına sıfır alınırken PS5 23K civarına bulunabiliyor. Ne kadar Xbox performansı biraz daha iyi olsa da 10K'lık bir fiyat farkı yok. Dolayısıyla eğer illa bir ürün sıfır alınacaksa o PS5 olmalı diye düşünüyorum. Ben 1 yıldır Xbox Series S kullanıyorum geçen PS5 ve Xbox Series S ikileminde kaldım. Sonra Xbox'un €600 ve PS5'in €280 olduğunu görünce kararımı verdim.
Haklısınız, fiyatlandırma olarak son zamanlarda çok gereksiz zamlar yaptılar ve kendi ayaklarına sıktılar. Genel olarak konsol piyasasından çekilmek istiyorlar sanırım. Yine de dediğim gibi, çoğu durumu ele aldığımda hâlâ mantıklı bir seçenek olarak geliyor bana. En azından ikinci el için. Sıfır konusunda haklısınız.

Amma velakin, tüm özel oyunları oynamış birinin PlayStation almasını ben de çok mantıklı bulmuyorum. Yine de tüm mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Genel olarak düşününce, mevcut sağlık durumum ve diğer faktörlerle beraber ikinci el olarak almak en mantıklısı olacak gibi geliyor.

Asla PlayStation gibi olamaz; kime göre, neye göre değil mi? Evet, exclusive oyunları çok güzel. Ancak artık onun da pek bir anlamı kalmadı. Konsol savaşları bitti. Beraber iş birliği yapıyorlar, oyunlarını birbirlerine çıkarıyorlar vs. Teknolojide ne yaşanacağı belli olmaz. Xbox ile kötü bir deneyim yaşamış olmanız, tüm Xbox konsollarının kötü olduğunu ve PlayStation’ın kat kat daha iyi olduğunu göstermez mesela.

İyi sosyaller.

Konu başlığına bakıp mesaj yazmak bu kadar zor olmamalı. Bilgisayarım zaten var. Konsol benim için konfor işi tamamen. Neden gereksiz mesaj atma isteğinde bulunuyorsunuz anlamıyorum.

İlk konsolum PlayStation'dı zaten :) Xbox her açıdan bana daha rahat gelen bir konsol oldu ardından.

2. el al mı diyorsunuz kısaca? Açıkçası 0 almak istiyorum. Evet pahalı, 30 bin TL bandında ancak uzun süreler kullanacağım bu cihazı. Kıbrıs'ta yaşıyorum bu arada, asgari ücret 45 bin TL.

Xbox nefreti nereden geliyor anlam getiremiyorum. Konsol her anlamda güzel bir konsol, sadece özel oyunu yok. PlayStation inanılmaz üst düzey bir konsol değil. Kötü demiyorum. Sadece ülkede inanılmaz gereksiz bir PlayStation özentiliği var. Özenti demeyeyim de sevgisi diyeyim.

@22304

PS oyunlarını oynamışsın. PC'de gamepad ile oyun oynamak da birebir aynı deneyimi verecek zaten. Bana kalırsa alacaksan 15-16K'ya Steam Deck falan çek. Sağa sola giderken arabada vs oynarsın olmadı çok istedin 2D - platform vs ufak oyunları oynarken yatağa uzanır o şekilde takılırsın.

PS oyunlarını oynamışsın. PC'de gamepad ile oyun oynamak da birebir aynı deneyimi verecek zaten. Bana kalırsa alacaksan 15-16K'ya Steam Deck falan çek. Sağa sola giderken arabada vs oynarsın olmadı çok istedin 2D - platform vs ufak oyunları oynarken yatağa uzanır o şekilde takılırsın.
Öyle olmuyor ya; evin ortasına koltuk çekip takılmak bana ayrı bir zevk veriyor. Bilgisayarın başına oturup küçük ekranda gamepad kullanmak bunun kadar sarmıyor. El konsollarını maalesef sevmiyorum. Çok fazla gezen tozan biri olmadığım için, alsam neredeyse hiç kullanmayacağımı biliyorum. Yine de fikriniz ve ilginiz için teşekkür ederim.

@Blackraven o zaman 15-16k gibi bir fiyata ikinci el bir XSX satın almak sanırsam en mantıklı seçenek olacaktır değil mi?