Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Ön sipariş fiyatları da açıklanmışken yavaştan konsol alma işine girmem gerekiyor. Aslında şu an kafam XBOX’a çok daha yatkın, nedenlerini de aşağıda açıklıyorum:

• Özel Oyun Durumu: PlayStation tarafındaki tüm özel oyunları oynadım. Oynamadığım tek tük oyun kaldıysa bile bunları ileride bir ara konsol kiralayarak bitirme şansım var.
  • Kontrolcü Ergonomisi: PlayStation kontrolcüsü bana hiç ergonomik gelmiyor. PlayStation için asimetrik düzene sahip kaliteli kontrolcüler ise 15-20 bin TL bandından başlıyor.
  • Mevcut Ekosistem: Geçmişte uzun süre Xbox Series S kullandığım için hâlihazırda bir Xbox ekosistemim var; hem kontrolcülerim duruyor hem de hesabımda ciddi bir oyun birikimi mevcut.
  • DualSense Kararsızlığı: Aslında DualSense’i deneyimlemeyi istemiyor değilim ancak hem bu özellikleri tam anlamıyla destekleyen oyun sayısı çok fazla değil hem de dediğim gibi, bana hiç ergonomik gelmiyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. Bir de sizce aralarında çok fazla bir performans farkı olacak mıdır?

Selam,

Ön sipariş fiyatları da açıklanmışken yavaştan konsol alma işine girmem gerekiyor. Aslında şu an kafam Xbox'a çok daha yatkın, nedenlerini de aşağıda açıklıyorum:

• özel oyun durumu: PlayStation tarafındaki tüm özel oyunları oynadım. Oynamadığım tek tük oyun kaldıysa bile bunları ileride bir ara konsol kiralayarak bitirme şansım var.
  • kontrolcü ergonomisi: PlayStation kontrolcüsü bana hiç ergonomik gelmiyor. PlayStation için asimetrik düzene sahip kaliteli kontrolcüler ise 15-20 bin TL bandından başlıyor.
  • mevcut ekosistem: geçmişte uzun süre Xbox Series S kullandığım için hâlihazırda bir Xbox ekosistemim var; hem kontrolcülerim duruyor hem de hesabımda ciddi bir oyun birikimi mevcut.
  • DualSense kararsızlığı: aslında DualSense'i deneyimlemeyi istemiyor değilim ancak hem bu özellikleri tam anlamıyla destekleyen oyun sayısı çok fazla değil hem de dediğim gibi, bana hiç ergonomik gelmiyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. Bir de sizce aralarında çok fazla bir performans farkı olacak mıdır?

Kontrolcü olarak özellikleri fiyatına göre berbat ve gereksiz yüksek fiyattalar alırsanız bunu göz önünde bulundurun PS5 için.

DualSense ve Xbox kontrolcülerinden daha ucuz ve kat kat daha iyi kontrolcüler kullanıyorum, lisanslı olarak.

XBOX'un kendi kontrolcülerinden bahsetmiyorum; onlarda da fiyatına değmez ama ilk nesilleri kronik sorunlu, sonraki nesilleri özellikleri fiyatını karşılamamakta PS5 kontrolcüleri.

XBOX'ın bilgisayar ile bir farkı yok ve bizim ülkemizde hem resmi garanti hem de ithalatçı garantisi pahalı. Daha uyguna aynı performansı verecek bir bilgisayar toplayıp televizyonun altına koyabilirsiniz.

PS5 çoğu oyunda zaten fazlasıyla yeterli, PS5 Pro fiyatını hak etmiyor; o fiyat farkını verip de arada aman aman bir fark görmeyeceksiniz.

Almışken iyisi olsun derseniz PS5 Pro alabilirsiniz ama bence PS5 Slim almak daha mantıklı. PS4 veya 3 serilerindeki gibi Pro ile düz arasında dağlar kadar fark yok; günümüzdeki yeni çıkan cihazlar eskisi kadar fark yaratmıyor.

XBOX'ın bilgisayar ile bir farkı yok ve bizim ülkemizde hem resmi garanti hem de ithalatçı garantisi pahalı. Daha uyguna aynı performansı verecek bir bilgisayar toplayıp televizyonun altına koyabilirsiniz.

PS5 çoğu oyunda zaten fazlasıyla yeterli, PS5 Pro fiyatını hak etmiyor; o fiyat farkını verip de arada aman aman bir fark görmeyeceksiniz.

Almışken iyisi olsun derseniz PS5 Pro alabilirsiniz ama bence PS5 Slim almak daha mantıklı. PS4 veya 3 serilerindeki gibi Pro ile düz arasında dağlar kadar fark yok; günümüzdeki yeni çıkan cihazlar eskisi kadar fark yaratmıyor.
XBOX'ın bilgisayar ile farkı yok demenizin nedeni tam olarak nedir? Eğer exclusive oyunlardan bahsediyorsanız, konuda belirttiğim gibi hepsini oynamış bulunuyorum.

Slim'in performansı Xbox Series X ile aynı zaten. Arayüz ve benzeri konularda PlayStation daha iyi olabilir belki; uzun süre PlayStation 4 kullandım. PlayStation 5'i ise oyun kafeleri dışında daha önce deneyimleme şansım olmadı maalesef.

Bir de PlayStation oyunları çok daha pahalı değil mi?

Kontrolcü dert değil. 3. parti bir firmadan lisanslı kolla halledilir. Zaten Xbox 9. Nesil ve Dualsense ortalama birer kontrolcü. Bence PS 5 Pro olmadığı sürece Xbox Series X daha iyi bir cihaz. PS 5 ve XSX donanım olarak benzer cihazlar olsalar da Xbox daha avantajlı oluyor. Game Pass, güncel fiyatına rağmen PS Plus'tan daha mantıklı. Ancak ikinci el piyasasında da PS'ler daha hareketli, daha kolay satılıyor. Konsoldan sıkıldığın zaman elden çıkarman daha kolay olur.

Ayrıca GTA 6'nın güncel olarak çıkış yapacağı cihazları varsayarsak her iki konsolda da rahat oynanılabilir olacaktır. Xbox Series S'e bile gelecek, daha ne olsun. En güçlü konsolu alayım dersem PS 5 Pro alırdım. Aksi halde Xbox Series X alırdım.