Ethem Efe
Üstün
Teşekkürler. Aslında PlayStation 5 Pro alma imkanım var; en azından oyun çıkana kadar bütçemi ayarlayıp alabilirim gibi görünüyor. Amma velakin dediğim gibi, bahsettiğiniz üçüncü parti kontrolcüler maalesef çok pahalı. Üstelik benim tercih ettiğim asimetrik analog dizilimine sahip bir model bulmak çok daha zor oluyor.Kontrolcü dert değil. 3. parti bir firmadan lisanslı kolla halledilir. Zaten Xbox 9. Nesil ve Dualsense ortalama birer kontrolcü. Bence PS 5 Pro olmadığı sürece Xbox Series X daha iyi bir cihaz. PS 5 ve XSX donanım olarak benzer cihazlar olsalar da Xbox daha avantajlı oluyor. Game Pass, güncel fiyatına rağmen PS Plus'tan daha mantıklı. Ancak ikinci el piyasasında da PS'ler daha hareketli, daha kolay satılıyor. Konsoldan sıkıldığın zaman elden çıkarman daha kolay olur.
Ayrıca GTA 6'nın güncel olarak çıkış yapacağı cihazları varsayarsak her iki konsolda da rahat oynanılabilir olacaktır. Xbox Series S'e bile gelecek, daha ne olsun. En güçlü konsolu alayım dersem PS 5 Pro alırdım. Aksi halde Xbox Series X alırdım.
Sırf ekstra donanım performansı için PlayStation tarafındaki yüksek oyun fiyatlarına bu kadar para gömmek ve alıştığım XBOX ekosistemini bir kenara bırakmak mantıksız geliyor. Öte yandan, oyunları bitirmiş olsam da PlayStation'ın genel konsol deneyimini ve DualSense gibi teknolojilerini de doğrudan kendi cihazımda tatmak istemiyor değilim; arada kalmış durumdayım.