Hocam kendi kendine %2 kayıp çok normal. Şarjdan çıkardınız sabah kalktınız %10-15 kayıp olursa sıkıntı var demektir. Telefonla hiç işlem yapmasanız bile, şarj azalması normaldir marka ve modele göre değişir o. Elite işlemci enerji verimliliği yüksek bir işlemcidir. Hızlı şarj bitirme gibi kronik sorunu yok şimdilik. Aşırı hızlı bitiyorsa, pil sıkıntılı olabilir. Xiaomi bazı modellerinde maalesef hızlı şarj bitirme sorunları var. Ayrıca ekran süresini göremezsiniz, Xiaomi bunu kaldırdı. Dijital denge kısmından bakabilirsiniz pil süresine. Oda 24 saatlik maksimum veri gösterir. Güncelleme var ise yapınız. Servis sorun yoktur dese bile, itiraz edip tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yüzde 2 gitmesi çok normal, boşta her telefonda gidebiliyor. Yüzde 10 gibi harcasaydı o zaman sorun var derdim. Zaten bunlar 8 elite işlemcili kompakt telefonlar, Xiaomi 15 gene ekran süresi olarak diğer kompakt rakiplerine göre iyi. Ortalama bu saatlerde verir zaten, tabi ne yaptığına da bağlı çok oyun oynarsan hızlı biter, fazla parlaklık, ekran çözünürlüğü,120 hz dememe gerek yok zaten ki telefonun tatmin etmesini istiyorsan bu ayarlarda kullanacaksın, para veriyorsun sonuçta, haliyle fazla şarj yiyecek diyecektim ki 60 hz de kullanıyorsun ve oyun oynamıyorsun bu kadar gitmesi bana pek normal gelmedi. Birde telefonu yeni almışsın biraz daha bataryayı optimize etmesini bekle, 1 ay sonra tekrardan bak, içine sinmiyorsa konu aç tekrardan konuşalım, sonra garantiye yollarsın memnun değilsen gene. Ayarlardan ekran süresi grafiğini atabilirmisin, bakalım hangi uygulamalar ne kadar harcamış.

Son düzenleme:
Acaba bozuk mu sizce? Xiaomi Mi Store'dan aldım forum İstanbul şubesinden keşke internetten alsaydım diyorum iade edebilirdim belki. Akşam şarja takmıştım %100 doldurup çıkardım şarjdan çıkardıktan sonra kendi kendine şarj gidiyor sabah kalkıp baktığımda yüzde 2 şarj gitmiş oluyor.

%2 eğer Wi-Fi açıksa muazzam değer. Xiaomi 13 Ultra cihazım Wi-Fi açık en az 7-8 şarj yiyor.

Tüm gece boyunca %2 kayıp çok değil. Eğer ekran sürenizi bilebilirsek net konuşabiliriz. Xiaomilerde nasıl bakılıyor bilmiyorum, ufak bir kurcalamayla bulabilirsiniz.

Bakıyorum hemen. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Hocam kendi kendine %2 kayıp çok normal. Şarjdan çıkardınız sabah kalktınız %10-15 kayıp olursa sıkıntı var demektir. Telefonla hiç işlem yapmasanız bile, şarj azalması normaldir marka ve modele göre değişir o. Elite işlemci enerji verimliliği yüksek bir işlemcidir. Hızlı şarj bitirme gibi kronik sorunu yok şimdilik. Aşırı hızlı bitiyorsa, pil sıkıntılı olabilir. Xiaomi bazı modellerinde maalesef hızlı şarj bitirme sorunları var. Ayrıca ekran süresini göremezsiniz, Xiaomi bunu kaldırdı. Dijital denge kısmından bakabilirsiniz pil süresine. Oda 24 saatlik maksimum veri gösterir. Güncelleme var ise yapınız. Servis sorun yoktur dese bile, itiraz edip tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Doğru bu işlemci iyi bir işlemci verimlilikte neden böyle oldu acaba yarın garantiye vereceğim birazdan pil grafiğini atacağım. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Yüzde 2 gitmesi çok normal, boşta her telefonda gidebiliyor. Yüzde 10 gibi harcasaydı o zaman sorun var derdim. Zaten bunlar 8 Elite işlemcili kompakt telefonlar, Xiaomi 15 gene ekran süresi olarak diğer kompakt rakiplerine göre iyi. Ortalama bu saatlerde verir zaten, tabii ne yaptığına da bağlı çok oyun oynarsan hızlı biter, fazla parlaklık, ekran çözünürlüğü, 120 Hz dememe gerek yok zaten ki telefonun tatmin etmesini istiyorsan bu ayarlarda kullanacaksın, para veriyorsun sonuçta, haliyle fazla şarj yiyecek diyecektim ki 60 Hz de kullanıyorsun ve oyun oynamıyorsun bu kadar gitmesi bana pek normal gelmedi. Bir de telefonu yeni almışsın biraz daha bataryayı optimize etmesini bekle, 1 ay sonra tekrardan bak, içine sinmiyorsa konu aç tekrardan konuşalım, sonra garantiye yollarsın memnun değilsen gene. Ayarlardan ekran süresi grafiğini atabilir misin, bakalım hangi uygulamalar ne kadar harcamış.

Atıyorum hemen. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

%2 eğer Wi-Fi açıksa muazzam değer. Xiaomi 13 Ultra cihazım Wi-Fi açık en az 7-8 şarj yiyor.

Evet telefonumda her zaman açık Wi-Fi 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Herkes aynı şeyi yazmış pil konusunda. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-22-21-34-29-359_com.miui.securitycenter.webp
    Screenshot_2025-04-22-21-34-29-359_com.miui.securitycenter.webp
    414,1 KB · Görüntüleme: 92
  • Screenshot_2025-04-22-21-34-45-286_com.google.android.apps.wellbeing.webp
    Screenshot_2025-04-22-21-34-45-286_com.google.android.apps.wellbeing.webp
    461 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
Bakıyorum hemen. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Doğru bu işlemci iyi bir işlemci verimlilikte neden böyle oldu acaba yarın garantiye vereceğim birazdan pil grafiğini atacağım. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Atıyorum hemen. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Evet telefonumda her zaman açık Wi-Fi 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.

Herkes aynı şeyi yazmış pil konusunda. 1 buçuk saatte %30 şarj gitti.
Yani hocam telefonu yeni almışsın, belli bir süre geçince pil optimizasyonu oturuyor, 1 haftadan uzun sürebiliyor. Eğer seni etkilemiyorsa şuanlik 1 ay sonra son durumuna bak hala öyleyse gönder.

Yani hocam telefonu yeni almışsın, belli bir süre geçince pil optimizasyonu oturuyor, 1 haftadan uzun sürebiliyor. Eğer seni etkilemiyorsa şu anlık 1 ay sonra son durumuna bak hala öyleyse gönder.

Anladım hocam biraz daha kullanayım en iyisi sonra düzelmezse göndereceğim bu arada Full parlaklıkta kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi ve bellek uzantısı 12 GB RAM olarak ayarlı ondan kaynaklı olabilir mi ?

Google sık kullanıyor musunuz? Yoksa boşta iken mi bu değer kullanmamanıza rağmen? Google Chrome RAM ve şarj tüketir çünkü. Instagram sanırım aktif olarak kullanıyorsunuz? Yanlış anlaşılmasın, Instagram tüm telefonlarda şarjı su gibi içer. Bu işlemciden ziyade, bana Xiaomi ara yüzünden kaynaklı gibi geliyor biraz. Maalesef çok başarılı bir arayüz değil. 1 buçuk saatte %30 şarj bitmesi, sık oyun mu oynuyorsunuz? Full parlaklıkta değil, otomatiğe alın. Full parlaklık şarjı etkiler. Eğer kullanmıyorsanız konum gizliliğini de kapatın, oda etkiliyor.

F
Anladım hocam biraz daha kullanayım en iyisi sonra düzelmezse göndereceğim bu arada Full parlaklıkta kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi ve bellek uzantısı 12 GB RAM olarak ayarlı ondan kaynaklı olabilir mi ?
Full parlaklık etkiler tabi ki hocam. Ben şarj bitmesin diye 0 da kullanıyorum.🤣😂 dışarda sadece full parlaklık.

Google sık kullanıyor musunuz? Yoksa boşta iken mi bu değer kullanmamanıza rağmen? Google Chrome RAM ve şarj tüketir çünkü. Instagram sanırım aktif olarak kullanıyorsunuz? Yanlış anlaşılmasın, Instagram tüm telefonlarda şarjı su gibi içer. Bu işlemciden ziyade, bana Xiaomi ara yüzünden kaynaklı gibi geliyor biraz. Maalesef çok başarılı bir arayüz değil. 1 buçuk saatte %30 şarj bitmesi, sık oyun mu oynuyorsunuz? Full parlaklıkta değil, otomatiğe alın. Full parlaklık şarjı etkiler. Eğer kullanmıyorsanız konum gizliliğini de kapatın, oda etkiliyor.

Evet sık kullanıyorum evet Instagram'ı da sık kullanırım ama bu değerler sadece 1 buçuk saat içindeki değerler ve %30 şarj gitti. Bu arada telefon da hiç oyun oynamıyorum.