F
Full parlaklık etkiler tabii ki hocam. Ben şarj bitmesin diye 0 da kullanıyorum.🤣😂 dışarıda sadece Full parlaklık.

Bu arada hocam pili optimize etmek için ne yapabilirim sadece bildiğim optimize şeklini yaptım pili %100 doldurup hiç şarja takmadan 0 olana kadar telefon kapanana kadar kullandım şarjı bitirdim acaba o yüzden mi böyle bir durum oluştu.

Bu arada hocam pili optimize etmek için ne yapabilirim sadece bildiğim optimize şeklini yaptım pili %100 doldurup hiç şarja takmadan 0 olana kadar telefon kapanana kadar kullandım şarjı bitirdim acaba o yüzden mi böyle bir durum oluştu.
Kendi kendine ediyor zaten 1 ay içinde yaklaşık, ilk aldığına nazaran iyi olur pilin, oturur yerine. Ama yüksek parlaklık ve şarj yiyen bir uygulamada çok kalırsan hızlı biter şarjın. Ben zamana bırakırım öyle şeyler hiç yapmadım maalesef o yüzden net bir şey diyemem. Yani hocam telefonunda sıkıntı olduğunu sanmıyorum ben, hayırlı olsun tekrardan güle güle kullan.

Son düzenleme:
Ekran parlaklığını her daim otomatikte kullanmanı öneririm. Manuel olarak ayarlama AMOLED yanığına sebep olursun. Unutup uzun süre açık kalırsa ekran aynı seviyede, sıkıntı yaratabilir. Hem de şarjı etkiler. Ayrıca telefonun şarjını tamamen bitirme, faydası değil zararı olur. %20 seviyesinde tak şarja. Daha 1 haftalık imiş o kısmı kaçırmışım ben, arkadaşların dediği gibi 1 ay kadar takip et. Birkaç öneri bırakıyorum aşağıya. Bunlar dışında da yapabileceğin bir şey yok zaten.

Kullanmadığında Bluetooth'u kapat.
Güç tasarruf modunu aç.
Konum gizliliği açıksa ihtiyaç değilse kapat.
Ekran parlaklığını otomatiğe al.

Ekran parlaklığını her daim otomatikte kullanmanı öneririm. Manuel olarak ayarlama AMOLED yanığına sebep olursun. Unutup uzun süre açık kalırsa ekran aynı seviyede, sıkıntı yaratabilir. Hem de şarjı etkiler. Ayrıca telefonun şarjını tamamen bitirme, faydası değil zararı olur. %20 seviyesinde tak şarja. Daha 1 haftalık imiş o kısmı kaçırmışım ben, arkadaşların dediği gibi 1 ay kadar takip et. Birkaç öneri bırakıyorum aşağıya. Bunlar dışında da yapabileceğin bir şey yok zaten.

Güç tasarruf modunu aç.
Teşekkür ederim hocam 🙂

Kendi kendine ediyor zaten 1 ay içinde yaklaşık, ilk aldığına nazaran iyi olur pilin, oturur yerine. Ama yüksek parlaklık ve şarj yiyen bir uygulamada çok kalırsan hızlı biter şarjın. Ben zamana bırakırım öyle şeyler hiç yapmadım maalesef o yüzden net bir şey diyemem. Yani hocam telefonunda sıkıntı olduğunu sanmıyorum ben, hayırlı olsun tekrardan güle güle kullan.

İnşallah düzelir hocam teşekkür ederim.

Güç tasarruf modunu aç.
Aynen öyle hocam, extra bunları yapabilir. Ben telefonunda sorun olduğunu sanmıyorum full parlaklıkta kullandığı için, birde şarj yiyen uygulamalarda uzun süre kaldığı için. Normal yani. 1 ay geçsin biraz daha oturur pili ilk aldığına göre.

Açıkcası pil zamanla oturmayacak. Güncellemelerle de değişmeyecek. Tabii ki artış yaşanacak ama 4 saat ekran süresi alırken 6 saate çıkmayacak. O yüzden eğer pilinde gerçekten sıkıntı olduğuna inanıyorsanız servise yollayabilirsiniz. 5240 mAh pili olan cihazın şarjı iyi gitmeli. Ekran sürenizden net bir şey söylemek zor fakat kötüyse dediğim gibi.

Bende öyle düşünüyorum, kesinlikle.

Tabii elektronik şans işidir biraz. Eğer pil sıkıntısı yaşatıyorsa genel olarak, Xiaomi muhtemelen güncelleme içerisinde düzeltmeler yapar zaten uzun sürmez. Kullanım senaryosu çok önemli aslında. Arkadaş ile aynı Samsung telefonları kullanıyoruz, o her gün takıyor ben iki günde bir takıyorum mesela.