Tabii elektronik şans işidir biraz. Eğer pil sıkıntısı yaşatıyorsa genel olarak, Xiaomi muhtemelen güncelleme içerisinde düzeltmeler yapar zaten uzun sürmez. Kullanım senaryosu çok önemli aslında. Arkadaş ile aynı Samsung telefonları kullanıyoruz, o her gün takıyor ben iki günde bir takıyorum mesela.
Aynen öyle. Kullanım senaryosuda önemli dediğin gibi: nasıl kullanıyorsun, ne sıklıkla, hangi ayarlarda kullanıyorsun falan filan gider böyle.

Acaba bozuk mu sizce? Xiaomi Mi Store'dan aldım forum İstanbul şubesinden keşke internetten alsaydım diyorum iade edebilirdim belki. Akşam şarja takmıştım %100 doldurup çıkardım şarjdan çıkardıktan sonra kendi kendine şarj gidiyor sabah kalkıp baktığımda yüzde 2 şarj gitmiş oluyor.
Elimde eski telefonum var pil zaten normalde az gidiyordu ömrü de bitmiş artık bir gecede %40 şarj gidiyor hocam sizinki iyi yine :D

Son düzenleme:
Mi 15 Ultra kullanıyorum 1 aydır. Pil %99 ve 10 saat 35 dakika sonra pil bitecek. Mesaideyim üstelik. Bazen sabah kalktığımda %12 gibi bir pil tüketimi görüyorum güç tasarrufu modu olduğu halde.

Full parlaklık ile elinden düşürmeden Instagram kullanmak ciddi bataryadan harcar. Ben de Xiaomi 15 kullanıyorum, batarya gayet iyi gidiyor. Bu konuda çok takıntılı değilim açıkçası. Yine de batarya tüketimi konusunda benim gözlemim şöyle; %70-100 arasında çabuk gidebiliyor, %30-70 arası oldukça verimli, geri kalan kısım normal tüketim şeklinde.

Aradan birkaç ay geçmiş. Şu an biraz düzelmiş olmalı.