DiyarTq

Uzman
Redmi 13 kullanıyorum. Cihazıma EU ROM veya farklı bir Custom ROM yüklemek istiyorum. Bildiğim kadarıyla bootloader kilidi açılıp Custom ROM yüklendiğinde garanti dışı kalıyor. Ancak, garantiye göndermeden önce Stock ROM’u tekrar yükleyip bootloader kilidini kapatırsam, yetkili servis tarafından bu işlem fark edilir mi? Garantide sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi 13 kullanıyorum. Cihazıma EU ROM veya farklı bir Custom ROM yüklemek istiyorum. Bildiğim kadarıyla bootloader kilidi açılıp Custom ROM yüklendiğinde garanti dışı kalıyor. Ancak, garantiye göndermeden önce Stock ROM’u tekrar yükleyip bootloader kilidini kapatırsam, yetkili servis tarafından bu işlem fark edilir mi? Garantide sorun yaşar mıyım?
Hayır, Samsung Knox guard ve eFUSE gibi bir donanımsal sistem olmadığı için anlaşılmaz, fakat TR ROM'u kurup göndermeye özen gösterin.

Mi Flash'den kurunca kendisi kapanıyor zaten.

Stock ROM kurarsan anlaşılmaz.

Anladım ama sanırsam siz başka anladınız ben önce Custom ROM kurdum diyelim sonra da garantiye gitmeden önce stok ROM yüklersem anlaşılmaz yani doğru mu anladım?

Mi Flash'den kurunca kendisi kapanıyor zaten.

Stock ROM kurarsan anlaşılmaz.

Bir de hocam TWRP sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Anladım ama sanırsam siz başka anladınız ben önce Custom ROM kurdum diyelim sonra da garantiye gitmeden önce stok ROM yüklersem anlaşılmaz yani doğru mu anladım?

Bir de hocam TWRP sıkıntı olur mu?

Büyük sıkıntı olur benim cihazı geri gönderip anakart değişimi için para istediler.

Hocam konuyla biraz ilgisiz ama maleseef Custom ROM Redmi 13 için bulunmuyor şuan. EU ROM hiç bir zaman bulunmayacak çünkü eu rom'un yapılma şartlarına uymuyor yani cihazin kendisi eu rom için uygun değil. Eğer Özellikleri aktifleştirmek için açıyorsanız Rootlamanızı öneririm, aynı cihaz bendede var.

Cihazı satın aldığımda üzerinde HyperOS yüklü olarak geldi. Mevcut durumda, HyperOS sürümünde bootloader kilidi doğrudan açılamıyor; bu işlem için Xiaomi Topluluğu'nda en az 30 gün aktif üyelik gerekmektedir. Bu kısıtlamayı aşmanın bir yöntemi var mı? PC üzerinden Mi Unlock Tool ile deneme yaptığımda hata alıyorum. Ek olarak, cihazı Rusya veya Endonezya ROM ile yeniden yapılandırmayı planlıyorum. Bootloader kilidini açmak ve ROM yükleme işlemini sağlıklı bir şekilde tamamlamak için uygulanabilir bir çözüm ya da öneriniz var mı?