Fiyat sklasını da gözde bulundurunca hangisi daha mantıklı sızce? OLED ve mini LED fazla farkları oldugunu sanmıyorum, Alienware 9 taksit 3500-3300 gibi fiyat ve taksıt ımkanı olması bana cok cazıp gelıyor. 10 bıt olması ve OLED olması ve OLED yanma garantısı olması 3 sene gercekten bence cok ıyı ama F/P goz onunde bulundurunca Xiaomi de gayet başarılı. Onda ise 6 taksitle Total'de 23K, faizle beraber ayda 3.700 civarı ama 6 ayda odeyecegım, bana her turlu Alienware almak daha mantıklı geldı. Gerek 10 bıt olsun gerek OLED olsun bılındık kalıtesı olsun sızce hangı monıtoru tercıh etmem daha mantıklı? Bence Alienware daha mantıklı gıbı 9 ayda.
Detaylar
Kim cevapladı?OLED siyahları muazzam gösterir, mini LED aydınlık ikisi farklı şeyler.
Hocam sızce hangısını secmelıyım? Arasındaki farklar nedir? OLED 3 sene yanma garantısı de olsa korkutuyor 3sene sonradan ama 3 senede olsa 5 senede olsa Alienware kalıtesı her zaman farklı olur bence?
SHERLOCKED
Başarılı
3 sene olsun OLED olsun. Yanarsa yansın. Yanık bir OLED ekran bile daha çok zevk verir.
Omerta Silenzio
Başarılı
Xiaomi HDR parlaklığı ve F/P açısından çok iyi ama mini‑LED’de blooming sorunu görebilirsin ve bağlantı tarafı sınırlayıcı olabiliyor. Alienware isehem rekabetçi oyun hem filmde siyah/kontrast ve hareket netliğinde bariz daha premium hissettirir, tek eksisi OLEDlerde kronik yanma riski lakin garantisi var diyorsun. 9 taksit + OLED + marka/garanti önceliğinse ben de Alienwarei daha mantıklı bulurum.
Ülkemizdeki MiniLED monitörler giriş seviyesi hep. Daha yüksek led sayısına sahip bir MiniLED olsaydı OLED yerine her türlü tercih ederdim bu bütçede.
EFI Shell
Yetkin
https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-mini-led-gaming-monitor-g-pro-27i/ Gayet üst seviye bir MiniLED bu. Delta değeri ve VESA Display HDR1000 sertifikası var. Gerçek HDR deneyimi sunuyor yani.Ülkemizdeki MiniLED monitörler giriş seviyesi hep. Daha yüksek led sayısına sahip bir MiniLED olsaydı OLED yerine her türlü tercih ederdim bu bütçede.
Xiaomi HDR parlaklığı ve F/P açısından çok iyi ama mini‑led'de blooming sorunu görebilirsin ve bağlantı tarafı sınırlayıcı olabiliyor. Alienware isehem rekabetçi oyun hem filmde siyah/kontrast ve hareket netliğinde bariz daha premium hissettirir, tek eksisi oledlerde kronik yanma riski lakin garantisi var diyorsun. 9 taksit + OLED + marka/garanti önceliğinse ben de Alienware'i daha mantıklı bulurum.
Hocam evet hem 3 yıl yanma panel garantılı üstüne üstün 9 ay taksıt ve OLED olması bence gayet yeterlı olur. Aklımda aslında G5 vardı da hocam onlar da OLED yanma garantısı yok sansa Bala sıkıntı işler.
https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-mini-led-gaming-monitor-g-pro-27i/ Gayet üst seviye bir MiniLED bu. Delta değeri ve VESA Display HDR1000 sertifikası var. Gerçek HDR deneyimi sunuyor yani.
MiniLED sayısı az ve HDR'da beyazları pembemsi gösterme gibi bir huyu var bu monitörün. Yurtdışında çok daha yüksek led sayılı monitörler var blooming açısında çok sıkıntı yaratmayan.
Ayrıca bunun tazeleme hızı da OLED'lere göre çok düşük.
Ülkemizdeki miniled monitörler giriş seviyesi hep. Daha yüksek LED sayısına sahip bir miniled olsaydı OLED yerine her türlü tercih ederdim bu bütçede.
Vallahi hocam 9 taksıt falan olsun bence OLED garantısı ve kalıtesı olsun Alienware daha mantıklı gıbı. 7K fıyat farkı var zaten.