MiniLED sayısı az ve HDR'da beyazları pembemsi gösterme gibi bir huyu var bu monitörün. Yurtdışında çok daha yüksek led sayılı monitörler var blooming açısında çok sıkıntı yaratmayan.

Ayrıca bunun tazeleme hızı da OLED'lere göre çok düşük.
Kronik sorunu olduğunu bilmiyordum ama 1152 dimming zone sıradan bir kullanıcı için gayet tatmin edici. Ama evet, ASUS'un 2000'den fazla dimming zone'lu ProArt monitörü var mesela.

Mini-LED sayısı az ve HDR'da beyazları pembemsi gösterme gibi bir huyu var bu monitörün. Yurtdışında çok daha yüksek LED sayılı monitörler var, blooming açısından çok sıkıntı yaratmayan.

Ayrıca bunun tazeleme hızı da OLED'lere göre çok düşük.
Bence de hocam, o yüzden Alienware seçmek iyi bir fikir gibi. Sizce de öyle değil mi? Zaten fiyat farkı faiz ile beraber 7K'ya düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kronik sorunu olduğunu bilmiyordum ama 1152 dimming zone sıradan bir kullanıcı için gayet tatmin edici. Ama evet, ASUS'un 2000'den fazla dimming zone'lu ProArt monitörü var mesela.

MiniLED'deki bloom sorunu LED sayısı az olunca daha bir göze batıyor. Siyahlar için OLED'e ne kadar yakın bir performans isteniyorsa o kadar çok LED olmalı hocam.

Bence de hocam, o yüzden Alienware seçmek iyi bir fikir gibi. Sizce de öyle değil mi? Zaten fiyat farkı faiz ile beraber 7K'ya düşüyor.

Dell alabilirsiniz.

Hangisini alacağınız hakkında bir yorum yapmayacağım fakat Xiaomi'de kararlıysanız Amazon'daki kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Bu 2 seçenek arasında kesinlikle alınmaması gereken bir monitör.

Hangisini alacağımız hakkında bir yorum yapmayacağım fakat Xiaomi'de kararlıysanız Amazon'daki kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Bu iki seçenek arasında kesinlikle alınmaması gereken bir monitör.
Hocam, iki monitör arasında en büyük sebep taksit olması gereği Alienware'da karar kıldım. Yalnız bir forum sitesinde daha Ebrar Bilgisayar satıcısının çok iyi olmadığından bahsetmiş. 30K verip de mahcup olmak da istemem açıkçası.

Daha vurucu bir HDR deneyimi istiyorsanız mini LED tercih edilebilir fakat onun dışında OLED paneller kendi ligindeler.

Daha vurucu bir HDR deneyimi istiyorsanız Mini LED tercih edilebilir fakat onun dışında OLED paneller kendi ligindeler.
Hocam baktım da Samsung G5 OLED de aklıma yattı aslında ama panel yanarsa sıkıntı sanırım. Samsung OLED yanma garantisi vermiyormuş. Yoksa 180 Hz o benim işimi daha çok görürdü. Zaten PC 5060 Ti R5 7500F, uçuk bir şey değil.