ZeroPlus

Uzman
Yer
Sivas
Cihaz
Xiaomi Redmi 10s 128 GB.
Redmi 10S başlı başına senesinin en iyilerindendi. Ama şu an (2025 yılı itibaren) desteği yok. En son güncelleme MIUI 14.11 oldu ve temmuz 2024'te aldı. Bu cihazı oyun için alacaksanız sadece tek bir sıkıntı; dururken bile 50 derece. Bu yüzden hem GPU çöp, hem de CPU çöp hale dönüyor. Ben çözüm için soğutucu taktım, çünkü Amoled olmasından ve ısınmadan dolayı şart. Amoled ekranı 5 yılda bile sapa sağlam. Mesela Samsung Note 9'un ekranı yanmıştı, bunda olmadı. Bu arada şu anki fiyatı 1.900 TL gibi bir şey. 2.el için bence bu kusuruyla bile alınır. Ben şu an Custom ROM ve soğutucu ile Redmi 8 Pro'dan ve 9Pro'dan fazla alıyorum (geekbench puanları stock iken fotoları aşağıya koydum) Pil ise 5bin mAh artık 1 günü çıkarmıyor, ama idare eder. Şu an zaten genellikle oyun ve film için kullanıyorum. Çünkü ekranı Amoled olması acayip güzel bir detay. Bu kadardı, daha kullanacağım. 2026'da da tekrar yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi 10S başlı başına senesinin en iyilerindendi. Ama şu an (2025 yılı itibaren) desteği yok. En son güncelleme MIUI 14.11 oldu ve temmuz 2024'te aldı. Bu cihazı oyun için alacaksanız sadece tek bir sıkıntı; dururken bile 50 derece. Bu yüzden hem GPU çöp, hem de CPU çöp hale dönüyor. Ben çözüm için soğutucu taktım, çünkü Amoled olmasından ve ısınmadan dolayı şart. Amoled ekranı 5 yılda bile sapa sağlam. Mesela Samsung Note 9'un ekranı yanmıştı, bunda olmadı. Bu arada şu anki fiyatı 1.900 TL gibi bir şey. 2.el için bence bu kusuruyla bile alınır. Ben şu an Custom ROM ve soğutucu ile Redmi 8 Pro'dan ve 9Pro'dan fazla alıyorum (geekbench puanları stock iken fotoları aşağıya koydum) Pil ise 5bin mAh artık 1 günü çıkarmıyor, ama idare eder. Şu an zaten genellikle oyun ve film için kullanıyorum. Çünkü ekranı Amoled olması acayip güzel bir detay. Bu kadardı, daha kullanacağım. 2026'da da tekrar yazarım.
  • Oyun performansındaki ısınma sorununu çözmek için mevcut soğutma sisteminizi optimize edin. Kullandığınız soğutucunun etkili olduğundan emin olun ve gerekirse daha kaliteli bir soğutucu araştırın.
  • Custom ROM yükleme işlemini doğru bir şekilde yapmaya dikkat edin. Bu, cihazınızın performansını artırabilir ama aynı zamanda riskler taşıdığından dikkatli olmalısınız.
  • Uygulamaları ve oyunları kapatırken, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları temizleyerek cihazın performansını artırabilirsiniz.
  • Cihazının pil sağlığını artırmak için, uygulama ve ekran kullanım süresini kontrol edin. Gereksiz uygulamaların pil tüketiminden kaçının.
  • Yazılım güncellemelerini takip edin ve mümkünse en güncel versiyonu kullanmaya çalışın. Bu, güvenlik ve performans açısından faydalı olacaktır.
  • AMOLED ekranı korumak için, ekran koruyucu ve kılıf kullanabilirsiniz. Bu, düşmelere ve darbelere karşı koruma sağlar.
  • Oyun oynarken cihazı aşırı ısıtmadan kaçınmak için, diğer bazı cihazlardan (örneğin fanlı soğutucu tablalardan) yararlanmayı düşünün.

Herhangi başka bir konuda yardımcı olmamı ister misiniz?