Custom ROM derlemek istiyorum. LineageOS'da localmanifest oluşturmadan, eğer cihaz kaynakları LineageOS deposunda varsa kurulumu yapmak mümkünmüş. Peki, cihaz kaynaklarının olup olmadığını nasıl anlarım? LineageOS Xiaomi Redmi Note 10S için derleme makalesinde kernel ve device tree ile ilgili bağlantılar veriyor ve talimatlarda "breakfast sweet" komutu ile derliyor. Ancak kafama takılan bir soru var: LineageOS, Xiaomi Redmi Note 10S için destek vermeyi kesti ve sitesinde indirme bağlantısı da yok. Bu desteğin kesilmesi, "breakfast sweet" komutunu da etkiler mi, yoksa etkilemez mi? Kısacası, bu komutu kullansam Xiaomi Redmi Note 10S için custom ROM derleyebilir miyim?
Eğer bu komutla derlemem mümkün değilse, localmanifest nasıl düzenlemem lazım? Vendor gerekiyor mu? Gerekiyorsa, ben bir tane vendor buldum, cihazımla alakalı ama uyumlu mudur? Ayrıca, localmanifest kodunda nereye neyi yazmam lazım?
Bu kod, Yusuf İpek'in sitesindeki makaledeki kod ama Yusuf İpek, videoda bu konuya pek değinmemiş. Daha doğrusu, detaylı anlatmamış gibi geldi bana. Ben bu kodu nasıl düzenlemem lazım?
Ve kodda bu kısmı anlamadım.
@Heribert Yavuz
Eğer bu komutla derlemem mümkün değilse, localmanifest nasıl düzenlemem lazım? Vendor gerekiyor mu? Gerekiyorsa, ben bir tane vendor buldum, cihazımla alakalı ama uyumlu mudur? Ayrıca, localmanifest kodunda nereye neyi yazmam lazım?
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<manifest>
<project path="device/xiaomi/sweet" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_device_xiaomi_sweet" revision="lineage-21" />
<project path="device/xiaomi/sm6150-common" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_device_xiaomi_sm6150-common" revision="lineage-21" />
<project path="kernel/xiaomi/sm6150" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_kernel_xiaomi_sm6150" revision="lineage-21" />
<project path="vendor/xiaomi/sweet" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_vendor_xiaomi_sweet" revision="lineage-21" />
<project path="vendor/xiaomi/sm6150-common" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_vendor_xiaomi_sm6150-common" revision="lineage-21" />
<project path="hardware/xiaomi" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_hardware_xiaomi" revision="lineage-21" />
</manifest>
Bu kod, Yusuf İpek'in sitesindeki makaledeki kod ama Yusuf İpek, videoda bu konuya pek değinmemiş. Daha doğrusu, detaylı anlatmamış gibi geldi bana. Ben bu kodu nasıl düzenlemem lazım?
Kod:
<project path="hardware/xiaomi" remote="github" name="xiaomi-sm6150/android_hardware_xiaomi" revision="lineage-21" />
Ve kodda bu kısmı anlamadım.
@Heribert Yavuz
Son düzenleme: