dombikpanda 47
Uzman
4070 Ti Super. 1080p, evet DLSS Q.
Son düzenleyen: Moderatör:
1080P'de açıp üstüne DLSS-Q mu kullanıyorsun? Yani 720p render üstüne path tracing? Frame generation çarpanı kaç?
Frame genaration çarpanımı göremiyorum. Oyun legal sürüm değil. Ben zaten asıl amacım oyum değil ben yapay zekâ modeli eğitmek üzerinde çalıştığım ve Mobile dev. Olduğum için o kısımları çok irdelemiyoruk
Legal olmasa da görmen gerekiyor 2X açabilirsin 4070 ile, %1 FPS'nin işlemci tarafı ile ilgisi yok, ya ekran kartı yükünden ya da ekran kartı+1stick RAM olayından. PT açık bende de %1 sapıtmıyor 5080+2x32 RAM ile.
Legal olmasa da görmen gerekiyor 2X açabilirsin 4070 ile, %1 FPS'nin işlemci tarafı ile ilgisi yok, ya ekran kartı yükünden ya da ekran kartı+1stick RAM olayından. PT açık bende de %1 sapıtmıyor 5080+2x32 RAM ile.
Spectrum, Spread vs. aratirsan cikar muhtemelen. Hangi menude cikiyordu aklimda degil su an. @Ayhan Dönmez
CPU VDDCR_SOC Voltage (SVi3 TFN) değerine bakmam gerekiyormuş, bu da 1.24 V. Ben normalde CPU Vcore SoC değerine bakıyordum ki bu da 1.296 - 1.30 olarak gözüküyordu. Herhalde bu konuda da sorun yok demektir. CPU Load-line Calibration bu ayarı da Turbo modda. 2. RAM geldiğinde alt timing ayarlarını da halledeceğim.
YZ fine tuning vs gibi işler ile uğraşıp yazılım zeminine bağlayacaksan işlemcinin yanında Dual channel RAM ve VRAM'i yüksek ekran kartı şart, yanına PCI 5.0 da ekleyebilirsin çünkü AI işinde bant genişliği/hızı hem RAM hem de VRAM'de hayati.
Ben bu uygulamayı kullanıyorum da bir yandan ekran kaydı alırken de bunun için OBS içinde 2. CCD'den ayırmam gerekiyor mu, nasıl davranıyor bu durumda? İlk CCD tamamen oyun ayarları için ayrılmış. Ayhan hocamın dediği şekilde yaptım.Program:
![]()
GitHub - SimonvBez/CPUSetSetter: Make your games and apps run on the right CPU cores - for smoother performance on AMD Dual-CCD and Intel Hybrid processors.
Make your games and apps run on the right CPU cores - for smoother performance on AMD Dual-CCD and Intel Hybrid processors. - SimonvBez/CPUSetSettergithub.com
Bu programın Process Lasso'dan ne farkı var?
Ücretsiz ve basit.
Windows'un CPU Set API'sini kullanıyor, default olarak böyledir.
Ne işe yarar:
Ryzen R9 çift CCD'li işlemcilerde programları istediğiniz işlemcinin istediğiniz çekirdeğine veya thread'ine kilitleyebiliyorsunuz.
Low tier işlemcilerde oyun ile arka plan dc işleri karışmaması için de iş görür, mesela 6 çekirdek 7500F-7600x vs gibi işlemcilerde 4 çekirdek oyuna kilitleyip kalan 1 çekirdek windows'a 1 çekirdek de discord chrome vs ayrılabilir böylece stutter-%1low bir...
- Yakuza
- çekirdek cpu set
- Forum: Sistem Performansı
Konudaki yöntemi uygulayıp oyunları ilk CCD'ye atayın. Karışık olduğu zaman %1 değerleri maalesef göçüyor. 9900X 6+6 olduğu için mecburi.
9950X olsaydı Core 0 T0+T1'i boş bıraktırırdım.
Core 6-11 çekirdeklerine arka planda çalışan programları atıp birinci CCD'yi rahat bırakabilirsiniz. Mesela Chrome gibi tarayıcıları, Discord'u, Spotify'ı vs. ikinci CCD'deki Core 6-11 çekirdeklerine gönderin gitsin.
Eki Görüntüle 272333