YZ fine tuning vs gibi işler ile uğraşıp yazılım zeminine bağlayacaksan işlemcinin yanında Dual channel RAM ve VRAM'i yüksek ekran kartı şart, yanına PCI 5.0 da ekleyebilirsin çünkü AI işinde bant genişliği/hızı hem RAM hem de VRAM'de hayati.

RTX 5090 96 GB RAM'li laptop ile ikisini birleştirip kullanıyorum. 3 projesinin yavaşça sonuna geliyoruz; bakalım işimi çok iyi gördü.

Konuda, oyunları ilk CCD'ye atayın. Karışık olduğu zaman %1'ler göçüyor maalesef, 9900x 6+6 olduğu için mecburi : 9950X olaydı Core0 T0+T1 boş bıraktırırdım. Core6-11 çekirdeklerine arka planda çalışan programları atıp birinci CCD'yi rahat bırakabilirsin, mesela chrome gibi tarayıcılar+discord+spotify vs vs 2. ccd 6-11 çekirdeklerine gönderin gitsin.

Eki Görüntüle 272333
Ben bu uygulamayı kullanıyorum da bir yandan ekran kaydı alırken de bunun için OBS içinde 2. CCD'den ayırmam gerekiyor mu, nasıl davranıyor bu durumda? İlk CCD tamamen oyun ayarları için ayrılmış. Ayhan hocamın dediği şekilde yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu uygulamayı kullanıyorum da bir yandan ekran kaydı alırken de bunun için OBS içinde 2. ccdden ayırmam gerekiyor mu nasıl davranıyor bu durumda. İlk CCD tamamen oyun ayarları için ayrılmış Ayhan hocamın dediği şekilde yaptım.

OBS'yi 2. CCD'ye pasla, işlemci tüketiyor malum. Oyunların tek CCD'de olması gerek, oyun mesela 4 çekirdek kullanıyor, 2 tanesi 1.'de, diğerleri 2.'de takılırsa bunların arasında haberleşme lüzum olacağından FPS'lerde sapıtmalar meydana geliyor. O yüzden oyunları 1. CCD'ye, kalan ıvır zıvırları 2. CCD'ye.

Son düzenleyen: Moderatör:
OBS'yi 2. CCD'ye pasla, işlemci tüketiyor malum. Oyunların tek CCD'de olması gerek, oyun mesela 4 çekirdek kullanıyor, 2 tanesi 1.'de, diğerleri 2.'de takılırsa bunların arasında haberleşme lüzum olacağından FPS'lerde sapıtmalar meydana geliyor. O yüzden oyunları 1. CCD'ye, kalan ıvır zıvırları 2. CCD'ye.
Ne kadar ayırsam yeterli olacaktır zaten oyun esansında kullanabileceğim uygulamayı yapsam yeterli olcaktır DC ve OBS bunun dışında oyun oynarken kullanavbileceğim bir durum yok OBS için 2. ccd'nin tamamını mı vereceğim mesela bu durumda oyun esansında kayıt alırken herhangi başka boşta çekirdek olmayacağı için bir sorun olur mu ? . Bu şekilde bir uygulamayı ilk defa kullandığım iöçin saçma sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın. Tüm uygulamlar için ayar yapmama gerek yok dimi alt tarafta google a gireceğim onun için veya whatsapp kullanabilirim onun için

Son düzenleme: