Ya ABD ve Rusya gaza gelip envanterinde ne var ne yok sallasaydı? Soğuk Savaş yerine dümdüz bir savaş olsaydı? Muhtemelen Metro evreni kurgu olmaktan çıkardı.
Aynen kardeşim. Pakiler, Araplar, Endonezler, Berberiler her biri doğru kullanarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmışlar, keşke bizde doğru kullansaydık. Bahsettiğimiz din Pers kültürünü bile yok ederek Araplaştıracak kadar güçlü.
Konuya bianen Mustafa Kemal Atatürk veya Fatih Sultan Mehmet'in 80 yaşına kadar yaşasaydı neler yapabileceklerini merak ediyorum. Atatürk kanunlara göre tabii ki 80 yaşına kadar yönetemezdi ülkeyi ama en azından yol gösterirdi bize. Fatih'in ise Yavuz gibi doğudaki çöllere değil batıdaki yeniliğe hatta Amerika kıtasına nedense çok ilgi duyacağını düşünüyorum. Florida sahillerinde "Yeni Antalya" ve "Batı İzmir" gibi şehirlerde yaşamak isterdim
Aynen kardeşim. Pakiler, Araplar, Endonezler, Berberiler her biri doğru kullanarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmışlar, keşke bizde doğru kullansaydık. Bahsettiğimiz din Pers kültürünü bile yok ederek Araplaştıracak kadar güçlü.
Dinin mensuplarının yanlış kullanmasında dinin suçu yoktur bence. Araplar, kültürlerini din diye göstermek yerine sadece dini yaymaya çalışsalardı şu an İslam çok farklı olabilirdi. Bu da "ya yaşansaydı" dediğim tarihi bir olay: İslam doğru anlaşılsaydı.
Yaşansaydı böyle olurdu, şöyle olurdu vs. dediğiniz bir tarihi olay var mı? Varsa da ne? Çok fazla tarihi olay yaşansaydı veya yaşanmasaydı, yaşadığımız dünya fazlası ile değişebileceğinden kritik bir soru bu.