kamilson

Başarılı
5151757f-6860-47c6-9cf0-ad385a4bbca3.webp

2afa8184-54a3-46fe-b236-ebfcde3bb34a.webp

83a55597-b730-4a0c-8068-50dc5f5aacd5.webp

Yaklaşık 20 sene oldu sanırım. 20 senedir benimle olan UPS'im emekliliğe ayırıyorum. Halen çalışıyor, 1-2 kez tetik tıkır tıkır yaptığı için ve artık ne zaman duracağını bilmediğim için zor zamanlarda yeniden görüşmek üzere veda ediyorum. Bozulmadı bir türlü. Ağır aksak, orası kırık, burası dökük; birlikte TEDAŞ'ın kahrını çektik. Güle güle Starcom. Yurtdışında böyle durumlarda yenisini firma yollar, bizde yok tabii. Yerine Tunçmatik 1K kV'lık aldım, Lite 2.

Mutlu ol, iyi bak keeeendine,
Ne oluuuur voltajın arkaaada kalmasın,
Uzuuun uzun akımlar vaaaar içinde,
Gün gelir Starcooom aküyü boşaltırsın.

Eki Görüntüle 278945

Eki Görüntüle 278946
Eki Görüntüle 278947

Yaklaşık 20 sene oldu sanırım. 20 senedir benimle olan UPS'im emekliliğe ayırıyorum. Halen çalışıyor, 1-2 kez tetik tıkır tıkır yaptığı için ve artık ne zaman duracağını bilmediğim için zor zamanlarda yeniden görüşmek üzere veda ediyorum. Bozulmadı bir türlü. Ağır aksak, orası kırık, burası dökük; birlikte tedaş'ın kahrını çektik. Güle güle starcom. Yurt dışında böyle durumlarda yenisini firma yollar, bizde yok tabii. Yerine Tunçmatik 1K Kv'lık aldım, Lite 2.

Mutlu ol, iyi bak keeeendine,
Ne oluuuur voltajın arkaaada kalmasın,
Uzuuun uzun akımlar vaaaar içinde,
Gün gelir starcooom aküyü boşaltırsın.

Hiç bataryasını değiştidiniz mi hocam?

Hakkını iyi vermiş hocam. Şimdi yenisini almak daha iyi olur bence. Daha iyi parçalar, teknolojiler, koruma falan olur bir de kapasiteleri de artmıştır.

Bende makelsan aldım 1 yıl önce bakalım 20 yıl götürecek mi değişimlerle :D

Sizin babayiğit te iyi dayanmış.

Bu süreçte 1 tane Enermax 535W PSU gitti elektrikler yüzünden seneler önce, 1 adet de Corsair 500W gitmişti. UPS halen çalışıyordu. Arada 2-3 kere de sigortası yanmıştı yalnızca. Kasa sağlam gözüküyor da, iki tane civata tutuyor. Helva gibi dağılacak diye korkuyordum. :) Tetikte sorun olup tır tır ses çıkarınca içini açtım, artık devreler bizi sal diyor ama mübarek halen çalışıyor. Bu süreçte amcaoğlu 1-2 kere UPS değiştirdi. Bakalım sene başında ona Tunçmatik almıştık, şimdi ben aldım aynısını.

UPS bakarken idle durumda elektrik harcamayan var mı diye baktım, bayağı ama maalesef yokmuş öyle bir şey. Ancak çok pahalı 1-2 marka modelinde 5W gibi yakıyormuş. Bizim bunlar durduğu yerde fişe takılı olduğu için 15-20W civarı elektrik harcıyor, devreye girse de girmese de.