Uyuyan Sincap

Üstün
2018 gibi benim Casper Nirvana NB 15.6 i3 3120M GT 630M laptopumun ekran kartım yandı dediler. Laptopun APU GPU sunu kullanıyorum. Ama aygıt yöneticisinde ekran kartım görünüyor. Sizce yansaydı aygıt yöneticisinde görünmemesi gerekmez miydi? Sorunumu tabir edecek olursam açma tuşuna basınca ışıkları yanıyordu. Dığğ diye hafif bir sesle geri kapanıyordu. Yani laptop görüntü vermiyordu. Ayrıca açılmıyordu sadece görüntü vermeme sorunu yoktu. Geri kapanıyordu. Batarya sağlam. Şu an kendi GPU'su ile 1 saat YouTube'da film izletiyor.
Yani sorum sizce ekran kartı yanmamış olabilir mi yani yanlış teşhis konulmuş olabilir mi? Sizin laptop ekran kartınız yandıysa nasıl belirtiler yaşadınız?

Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu (kod43) yazıyor.

2018 gibi benim Casper Nirvana NB 15.6 i3 3120M GT 630M laptopumun ekran kartım yandı dediler. Laptopun APU GPU sunu kullanıyorum. Ama aygıt yöneticisinde ekran kartım görünüyor. Sizce yansaydı aygıt yöneticisinde görünmemesi gerekmez miydi? Sorunumu tabir edecek olursam açma tuşuna basınca ışıkları yanıyordu. Dığğ diye hafif bir sesle geri kapanıyordu. Yani laptop görüntü vermiyordu. Ayrıca açılmıyordu sadece görüntü vermeme sorunu yoktu. Geri kapanıyordu. Batarya sağlam. Şu an kendi GPU'su ile 1 saat YouTube'da film izletiyor.
Yani sorum sizce ekran kartı yanmamış olabilir mi yani yanlış teşhis konulmuş olabilir mi? Sizin laptop ekran kartınız yandıysa nasıl belirtiler yaşadınız?

Yanmanın türüne olarak değişiklik gösterebiliyor, benim Legion 520 cihazımda 1050 kartı yandı bundan 7 ay öncesine kadar.
Dediğiniz gibi aygıt yöneticisinde gözüküyordu ve aynı kod43 hatasını alıyordum.

Ekran kartı chipset arızasına benziyor. Reballing yapılırsa düzelebilir.
Bende de HP Compaq CQ61 vardı. Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Ama acı haberi söylemem lazım o laptop kaç tamirci görsede hayata tutunamadı ve 2.el bir tane ile değiştirildi.

Ekran kartı chipset arızasına benziyor. Reballing yapılırsa düzelebilir.
Bende de HP Compaq CQ61 vardı. Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Ama acı haberi söylemem lazım o laptop kaç tamirci görsede hayata tutunamadı ve 2.el bir tane ile değiştirildi.

Chipset dışında VRAM'lere vesairede bakılması gerekiyor uzun lafın kısası, Hakan ustamında dediği gibi reballing gerektirecek bir sorunsa uğraşmaya değmez.

Bende kendi eski Laptop'umda 2 kez bu hatayı aldım 2'sinde de fırınlama işe yaradı artık 3. yaptım onda tutmadı :D. Tavsiye değildir bu arada bu, sorumluluk kabul etmiyorum. Yani %50 şans işi bu işlem.

Aygıt yöneticisinde gözüküyor bu arada ama bendekinde driver kurunca mavi ekran Loop'una giriyordu.