AJFA

Yetkin
Sosyal Locası
Makaleler
21
Aynı haberi tek satırda, kaynaksız ve virgülüne kadar kopyalayıp yapan sözde haber sayfaları
X'te (Twitter) "OMG! A Hit Tweet" olmuş bir tweet'e yaptığım yorum vardı. Yorum yaptığım tweet'i ekran görüntüsü alıp, açıklamaya da benim tweet'e yaptığım yorumu ekleyip paylaşan bir Instagram hesabı var.

Bulabildiğim tüm kanallardan Instagram hesabını ve ilgili gönderiyi şikayet ettim ancak sonuç %99.99 olumsuz olacak. En azından şikayet etme ihtiyacı hissettim ve ihtiyacımı giderdim diyorum.

Benzer bir olay olduğunu düşündüğüm için mesajınızı alıntılayıp belirtmek istedim.

X'te (Twitter) "OMG! A Hit Tweet" olmuş bir tweet'e yaptığım yorum vardı. Yorum yaptığım tweet'i ekran görüntüsü alıp, açıklamaya da benim tweet'e yaptığım yorumu ekleyip paylaşan bir Instagram hesabı var.

Bulabildiğim tüm kanallardan Instagram hesabını ve ilgili gönderiyi şikayet ettim ancak sonuç %99.99 olumsuz olacak. En azından şikayet etme ihtiyacı hissettim ve ihtiyacımı giderdim diyorum.

Benzer bir olay olduğunu düşündüğüm için mesajınızı alıntılayıp belirtmek istedim.
Bu yasak mı? İnstagram ve pek çok platformda konspeti böyle olan binlerce sayfa var.

İnsanın zoruna gidebilir ondan izinsiz ve hesabının gözükmesi veya gözükmemesini isteyebilir, hakkıdır.
Sorsalar, hadi sormadılar diyelim, kullanıcı adımı belirtseler sorun etmem zaten ya. Telif hakkı elimde değil sonuçta yorumun :D

Bir şeyleri olması gerektiği gibi yapamıyor insanlar.

Sorsalar, hadi sormadılar diyelim, kullanıcı adımı belirtseler sorun etmem zaten ya. Telif hakkı elimde değil sonuçta yorumun :D
Örneği çok fazla, kimisi hesabının gözükmemesini ister vs. kimisi ise "hesabı kırpıp neden attın?" Şeklinde bir çıkış gösterir, bu tür sayfalar zaten özgün içerik yapmıyor yani senin yorumu başka sayfa paylaşmıştır belki ondan da önce bir Reddit sayfasında paylaşıldı vs vs.

Bana da tersi bir örnek denk gelmişti attığım eski bir tweet sonucu, ben hesabımın gözükmemesini istiyordum bunu sayfa sahiplerine yazdım kale almadılar, hesabı dondurarak kendime çözüm buldum.

Örneği çok fazla, kimisi hesabının gözükmemesini ister vs. kimisi ise "hesabı kırpıp neden attın?" şeklinde bir çıkış gösterir, bu tür sayfalar zaten özgün içerik yapmıyor yani senin yorumu başka sayfa paylaşmıştır belki ondan da önce bir Reddit sayfasında paylaşıldı vs vs.
İşte burada izinsiz paylaşmanın hoş olmaması durumu devreye giriyor. Neyse, zaten bir şey olacağından değil de gerekli şikayetlerimi yaptım. Mert hocam yazdığı maddelerde benzer bir olaydan bahsedince de belirtme gereği duydum. Hepsi bu.

Maalesef sosyal medya içerik üreticilerin çoğu böyle, 50klık haber sayfamda milyonluk hesaplar içerik çalıyordu. Çok kavga ettik etiket olayını yaptırdık sonra da ne hikmetse hesaplar kapandı :) tekrar açılmıyor. Tipi CT taktiği 😂