Luna1057

Yetkin
Arkadaşlar ben 30-40 dk önce kaykay sürerken düştüm ve bileğimin derisi yüzüldü. Sonra evde yaraya baktığımda orada tam ortada beyaz bir bölge vardı. Ne olabilir? Şu an hâlâ bileğimi rahatça hareket ettirebiliyorum, o yüzden çok derin olmadığını düşünüyorum. ChatGPT'ye sordum ve üst tabaka tamamen soyulmuş, alt tabaka açığa çıkmıştır diyor. Şu an sargılı olduğu için pek açmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deri soyulunca görülen yağ dokusu o. Kolonyayla temizle iyice, sonra sar bir şeyin kalmaz. Kızarık olursa doktora gidebilirsin.
Yağ dokusunun ne olduğunu biliyor musunuz siz, öyle bir sıyrıkla olacak iş değil o. Yağ dokusuna ulaşmak için bıçak gibi derin kesiler ve ciddi travmalar lazım. İkincisi, kolonyayla yara temizlenmez. Kolonya yakar, dokuyu tahriş eder ve iyileşme sürecini yavaşlatır; acil durumlarda kullanılır sadece. Temiz su bile yeterlidir temelde. Birine bu tavsiyeleri vermek bir kenara, sizin kendinizin de uygulamamanızı öneririm.

@Luna1057; 1-2 gün içinde şişlik, kızarıklık, iltihap başlarsa bir görünün kesinlikle.

Kolonya dökersen hem canını çok yakarsın hem de oradaki canlı ama soyulmuş deriyi öldürürsün yüksek alkolden. Bu da daha çok iz kalması demek.

Dikişlik demedilerse, kaynamış soğumuş suyla yıkayıp temiz gazlı bez örtebilirsin. Aklına çok takılıyor ise bir iki pansumana aile hekimine veya aile hekimine ulaşamıyorsan yakındaki bir eczaneye gidebilirsin.

Kolonya dökersen hem canını çok yakarsın hem de oradaki canlı ama soyulmuş deriyi öldürürsün yüksek alkolden. Bu da daha çok iz kalması demek.

Dikişlik demedilerse, kaynamış soğumuş suyla yıkayıp temiz gazlı bez örtebilirsin. Aklına çok takılıyor ise bir iki pansumana aile hekimine veya aile hekimine ulaşamıyorsan yakındaki bir eczaneye gidebilirsin.
Düştüğüm zaman direkt eve gittim, annem yaraya silverdin sürüp elastik bez ile kapatmıştı. Dikişlik bir yara olduğunu düşünmüyorum, görünüşte öyle duruyor yani. Sadece asfalta düştüm ve biraz sürttü, düştükten sonra aniden takla attığım için çok bir şey olmadı. Kolonyayı çoktan döktüm, keşke önceden yazabilseydiniz. Eczane, sağlık ocağı kapalıydı. Sorun olursa sağlık ocağına giderim, en yakın orası çünkü.
Yağ dokusunun ne olduğunu biliyor musunuz siz, öyle bir sıyrıkla olacak iş değil o. Yağ dokusuna ulaşmak için bıçak gibi derin kesiler ve ciddi travmalar lazım. İkincisi, kolonyayla yara temizlenmez. Kolonya yakar, dokuyu tahriş eder ve iyileşme sürecini yavaşlatır; acil durumlarda kullanılır sadece. Temiz su bile yeterlidir temelde. Birine bu tavsiyeleri vermek bir kenara, sizin kendinizin de uygulamamanızı öneririm.

@Luna1057; 1-2 gün içinde şişlik, kızarıklık, iltihap başlarsa bir görünün kesinlikle.
Eve geldiğimde zaten direkt su ve sabunla yıkadım, sonra da silverdin sürüp elastik bez ile yarayı kapadım.

Yarayı biraz önce açtım fakat bu dediğim beyaz bölgeyi göremedim. Gitmiş gibi duruyor.