Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, yaşadığım şehri sevmediğim için şehir değiştirme planım var. Tek kriterim serseriler olabildiğince az olsun ve eğitimli bir yer olsun, onun dışında fiyat veya kalabalık olması sorun değil. Nereleri önerirsiniz? Mesela aklımda İstanbul, Ankara ve Eskişehir gibi şehirler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çanakkale, Eskişehir. Serseriler olabildiğince az olsun dedikten sonra İstanbul ve Ankara tercihlerinize anlam veremedim.
Ankara gerçekten çok güzel bir memleket. Konya çok güzel; siyasi bir bakış değil, gerçekten şehirleşmesi ve yeşil alanları aşırı iyi. Eskişehir soğuk ama baya güzel.

Çanakkale, Eskişehir. Serseriler olabildiğince az olsun dedikten sonra İstanbul ve Ankara tercihlerinize anlam veremedim.
Endeksa üzerinden bu 2 şehrin eğitim oranı diğer şehirlere göre daha yüksek gözüküyor, eğitim seviyesi yüksek ise kekolarda yoktur diye düşündüm. Tabi veriler yanlış olabilir orasını bilemem.

Endeksa üzerinden bu 2 şehrin eğitim oranı diğer şehirlere göre daha yüksek gözüküyor, eğitim seviyesi yüksek ise kekolarda yoktur diye düşündüm. Tabi veriler yanlış olabilir orasını bilemem.
Üniversite sayısı çok diye öyle çıkıyordur.

Eğitim için Eskişehir tercihi çok meşhur bir tercih zaten. Yani oranın insanları ve ekonomik şartları, edilen yardımlar gibi unsurlardan ötürü Eskişehir çok seviliyor. Bende şehir değiştirmek istediğim için, araştırırken görmüştüm. Bursa favori şehrimdi geçen yıla kadar, lakin oradaki olaylar artık büyükşehirleri aratmamaya başladı. Çanakkale ve Eskişehir gibi yerler daha iyi seçenekler olarak görünüyor bana.

Ankara'ya gitmeyin hocam. Son yıllarda çok göç aldı, inanılmaz bir trafik sıkıntısı var. Nüfus aşırı fazla. Sular sürekli kesiliyor. Ankara'yı düşünüyorum dediğiniz için yazmak istedim.