Makaleler
62
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Dün saat 13:50 civarında bir klavye aldım. Daha sonra önceki siparişten olsa gerek, adres kısmı otomatik olarak kaydedilmiş. Ben de kaydedilen adresi seçtim. Fakat adresle beraber iletişim bilgileri de kaydedilmiş. Yani kurye kargoyu getirmek için aradığında 2 yıl önceki Monster laptop siparişinde girdiğimiz numarayı arayacak ve muhtemelen ulaşamayacak. Bunu değiştirmek için herhangi bir seçenek bulunmadığı için mecbur siparişi daha kargoya çıkmadan iptal etmek zorunda kaldık. İptal edince de ücret iadesini "anında Hepsipay'a" ve "kredi kartına" diye iki seçenek sunuldu. "Anında Hepsipay'a" seçeneğinin altında "ücretin anında Hepsipay'ine yatsın" tarzı bir yazı yazıyordu. "Kredi kartına" seçeneğinin altında ise "ücret bankana bağlı olarak 2-8 gün içerisinde yatsın" yazıyordu. Daha önceden A101'in online sitesinden aldığımız ürünü iptal ederken ücretin geri gelmesi yaklaşık 20 saat sürdüğü için "neden bekleyelim ki, hemen yatsın hesaba, alalım tekrar klavyeyi" düşüncesiyle "anında Hepsipay'e yatsın" seçeneğini seçip iptal ettik. 10 dakika oldu para yok, 30 dakika oldu para yok. Artık müşteri hizmetlerini aradık. "Birkaç saat içerisinde yatacaktır" dediler. Birkaç saat bekledik. Kargoya verilmesi de bugün (yani dün) gözüküyordu. Zaten hafta sonu muhtemelen alamayacağımız için "Pazartesi gelir, daha iyi olur" diye düşündük.

Saat akşam oldu, hala ortalıkta para yok. Tekrar aradık. Bu sefer "iptal işleminden 24 saat sonra yatacaktır" dediler. Şu an tam 30 saat geçti ve durum beklediğimiz gibi. Hala para yatmadı. Daha demin tekrar aradık. Beklemeye devam etmemiz gerektiğini söylediler. Artık yani yarın öğlen 4'e kadar bekleyebiliriz en fazla. Çünkü ürünün tahmini teslimatı -bugün almış varsayarsak- 5 şubat Perşembe günü gözüküyor. Yani bu da demek oluyor ki ürün 4 günde elimize ulaşacak. Hafta sonu alamayacağımızı söylemiştim. O yüzden yarın öğlen 4'e kadar bekleyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Yarına kadar bekleyelim mi daha? Yoksa şikayette mi bulunalım?

Ayrıca şunu da söyleyeyim, şu an ürün hâlâ sepetimde bulunuyor. Ve bu ürün için ekstra 50 TL kargo ücreti gözüküyor. Ürünüm ortalıkta yok, param ortalıkta yok. Param gelse bile tekrar alınca bir de 50 TL kargo parası mı ödeyeceğim? Ne biçim iştir bu? Ürünün kendisi 780 TL. Hepsiburada'ya göre "satıcısı Hepsiburada hariç olan ürünlerde tek seferde 300 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava olmaktadır" deniliyor. Fakat şu an almadığım, parası daha verilmeyen 780 TL'lik ürüne bir de 50 TL kargo parası biçiyorlar. Nasıl bir mantık bu? Dün gece ve bu sabah baktığımda kargo parası gözükmüyordu. "Arada fark ettirmeden geçiririz" diye düşündüler herhalde.

1769963166499.webp

Zaten sitelerinde doğru düzgün bilgi yazdığını düşünmüyorum. Müşteri hizmetleri çalışma saatlerine "Hafta içi 08.00 - 21.00 & Cumartesi - Pazar 09.00 – 18.30" yazmışlar. Daha demin aradığımızda sorduk, gece 12'ye kadar aranıyormuş. Uygulamasına daha doğru bilgi yazamayan birisi siteye mi yazacak bir de? Şimdi biz bunları hem tüketiciye yanlış bilgi verdikleri için, hem de paramızı bu kadar bekletip zamanımızdan çaldıkları için şikayet etsek haksız mıyız? "Anında" diye oraya yazıp tüketiciye yanlış bilgi veriyorsun, sonra günlerce bekletiyorsun. Ayrıca bu benim Hepsiburada ile yaşadığım ilk sorun değil. Foruma kayıt olmadan önce de yaşanan sorunlar oldu. Foruma kayıt olduktan sonra konusunu açtığım bir soruna da buradan bakabilirsiniz:

Forumda da açılan konulara göre anlaşılıyor zaten herkesin Hepsiburada'da bir sorun yaşadığı. Şu klavyem bi' elime ulaşsın, daha Hepsiburada'dan bir şey almayacağım. Ki bu hafta içerisinde değil klavyenin elime ulaşması, paranın yatacağını bile sanmıyorum. Zaten bu hafta içerisinde ulaşmazsa artık resmi yollara başvurup hukuki işlemleri başlatacağız. "780 TL'lik bi' klavye için bu kadar mı uğraşacaksın?" gibi boş boş yorumlar yapmayın. Evet, bu kadar uğraşacağım. Siz siz olun, iptal işlemlerinizde kesinlikle ama kesinlikle ücret iadesini Hepsipay'e yapmayın! Yorumları size bırakıyorum arkadaşlar. İyi akşamlar herkese.

Son düzenleme:
Senin durumun şu. Bankan parayi gonderio ve havuza aliniyor daha hepsiburadaya gecmemis. Hemen iptal ettigin icin oluyor böyle. İki-3 saat bekleseydin olmazdi belki. Pazartesi günü işlemin tamamlanır. Hafta sonu bu yuzden asla alışveris yapmiyorum ozellikle buyuk meblalarda. Bankalar sorun cikariyor hep. Bende dünyanin en şanssız insaniyim bu arada. 🤣🤣🤣

Ayrica hepsiburada'dan asla zorunlu olmadikca alisveris yapmiyorum. Gecmiste ucuz diye laptop almistim kargo geldi kutu ezik icine çökmüş kabul etmedim kargoyu kargocu çok israr etti tutanak tutariz şubeye gelirsin bir şey olursa(Çakal tutanak tutmayacaklar.) vs. diye fakat kabul etmedim kargoyu. Işın sonunda 4 gün oldu hala yatmayinca hesaba hepsiburadayi aradım bunlar sanki kargoyu acmisim iade etmisim gibi islem yapmaya kalkiyorlar bana diyor "Servise gitcek ürün incelenecek oyle iade etcez parayı bir sorun yoksa." bunu duyunca temsilciye kargoyu asla kabul etmedim ve iade ettim kargo ezikliginden dolayi dedim ve iyiki etmişim demekki cidden basina is gelmis ve ustume yikmaya calisiyorlardi boyle bir rezalete kurban gitcektim az daha. Asla alisveris yapmiyorum bu siteden bu yuzden. Tabii ki bu olay 2017 yilinda yasanmisti gecmisten bu gune cok zaman gecti fakat hala bu tur konulari gormek benim yine ne güzel karar aldiğimi gosteriyor.

Ve şaşırdım, Hepsiburada en sorun yaşamadığım yerlerden.

Benim de sorun yaşamadığım oluyor ara sıra. Ama sorun yaşanınca da çok can sıkıyor işte. Bir de olur olmadık zamanlarda, siparişlerde yaşanınca daha da sinirleniyor, morali bozuluyor insanın. Genelde zaten Trendyol ve Amazon'dan alıyordum. Onlarda hiç sorunum çıkmamıştı.

Ücret iadesi daha demin yapılmış. Hepsiburada sağ olsun, 780 TL'lik ürüne 900 TL ödedik. Daha fazlası da olabilirdi, şükretmek lazım.🤡

Kart hareketlerine bakmadım ama umarım belirtilen tutar çekilmiştir. (119 TL)

Son düzenleme:
Benim de sorun yaşamadığım oluyor ara sıra. Ama sorun yaşanınca da çok can sıkıyor işte. Bir de olur olmadık zamanlarda, siparişlerde yaşanınca daha da sinirleniyor, morali bozuluyor insanın. Genelde zaten Trendyol ve Amazon'dan alıyordum. Onlarda hiç sorunum çıkmamıştı.

Ücret iadesi daha demin yapılmış. Hepsiburada sağ olsun, 780 TL'lik ürüne 900 TL ödedik. Daha fazlası da olabilirdi, şükretmek lazım.🤡

Kart hareketlerine bakmadım ama umarım belirtilen tutar çekilmiştir. (119 TL)

Hemen iade ettigin icin provizyonda kaldigi icin oluyor boyle iade gecikmedi %90 bundan kaynakli veya bankalara göre degisiyor.

Senin durumun şu. Bankan parayi gonderio ve havuza aliniyor daha hepsiburadaya gecmemis. Hemen iptal ettigin icin oluyor böyle. İki-3 saat bekleseydin olmazdi belki. Pazartesi günü işlemin tamamlanır. Hafta sonu bu yuzden asla alışveris yapmiyorum ozellikle buyuk meblalarda. Bankalar sorun cikariyor hep. Bende dünyanin en şanssız insaniyim bu arada. 🤣🤣🤣

Ayrica hepsiburada'dan asla zorunlu olmadikca alisveris yapmiyorum. Gecmiste ucuz diye laptop almistim kargo geldi kutu ezik icine çökmüş kabul etmedim kargoyu kargocu çok israr etti tutanak tutariz şubeye gelirsin bir şey olursa(Çakal tutanak tutmayacaklar.) vs. diye fakat kabul etmedim kargoyu. Işın sonunda 4 gün oldu hala yatmayinca hesaba hepsiburadayi aradım bunlar sanki kargoyu acmisim iade etmisim gibi islem yapmaya kalkiyorlar bana diyor "Servise gitcek ürün incelenecek oyle iade etcez parayı bir sorun yoksa." bunu duyunca temsilciye kargoyu asla kabul etmedim ve iade ettim kargo ezikliginden dolayi dedim ve iyiki etmişim demekki cidden basina is gelmis ve ustume yikmaya calisiyorlardi boyle bir rezalete kurban gitcektim az daha. Asla alisveris yapmiyorum bu siteden bu yuzden. Tabii ki bu olay 2017 yilinda yasanmisti gecmisten bu gune cok zaman gecti fakat hala bu tur konulari gormek benim yine ne güzel karar aldiğimi gosteriyor.
Her yerde sıkıntı yaşayan var maalesef. Arkadaşım Amazonda bile sıkıntı yaşadı. Hepsiburada daha iyi diyor :) Sıkıntı yaşanmayacak yer yok yani. Ama insan büyük uğraştırıcı sıkıntılardan sonra soğuyor cidden.

Her yerde sıkıntı yaşayan var maalesef. Arkadaşım Amazonda bile sıkıntı yaşadı. Hepsiburada daha iyi diyor :) Sıkıntı yaşanmayacak yer yok yani. Ama insan büyük uğraştırıcı sıkıntılardan sonra soğuyor cidden.
Öyle haklisin. Amazon gibi yerden zaten sorun yasarsaniz mahkemelik olmadan kurtulamazsiniz cunku tamamen robot gibi hareket ediyorlar mesela müdürü arayıp duzeltin su sorunu diyemiyor. 😅