Learnof

Üstün
Makaleler
2
Streamlabs kullanıyorum. Twitter'da bazen yayın açıyorum. 30-40 saniye sonra iletiliyor. Ayarlarım nasıl olmalı? Ben istiyorum ki benden 5 saniye sonra görüntü izleyiciye ulaşsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Streamlabs kullanıyorum. Twitter'da bazen yayın açıyorum. 30-40 saniye sonra iletiliyor. Ayarlarım nasıl olmalı? Ben istiyorum ki benden 5 saniye sonra görüntü izleyiciye ulaşsın.
Gecikmeyi azaltmak için Streamlabs ve Twitter ayarlarınızı optimize etmek önemlidir. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. Akış Ayarlarını Optimize Et:
- Streamlabs uygulamasını açın ve "Ayarlar" sekmesine gidin.
- "Akış" bölümüne gidin ve "Gecikme" ayarını bulun. Burada, olabildiğince düşük bir değer seçin (örneğin, "0" veya "Yok").

2. Video Bitrate Ayarlarını Düşürün:
- "Video" sekmesine geçin.
- "Bitrate" ayarını 2000-3000 kbps arasında ayarlayın. Daha düşük bitrate, daha az gecikme sağlar.

3. Anahtar Gönderim Ayarını İyileştirin:
- Anahtar gönderim ayarınızı "Kısa Gecikme" (Low Latency) moduna getirin. Bu, akışın gecikmesini azaltacaktır.

4. Çözünürlük ve FPS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Çözünürlüğü 720p olarak ayarlayın (1280x720) ve FPS'i 30 FPS olarak tutun. Bu, işlem gücünü azaltarak gecikmeyi azaltır.

5. Güncel Yazılımlar Kullanın:
- Streamlabs ve bilgisayarınızdaki tüm yazılımlar için güncellemeleri kontrol edin. Güncel yazılımlar, performansı artırabilir.

6. Test Yayını Yapın:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra test yayını yaparak gecikmeyi kontrol edin. İzleyiciye ulaşma süresini gözlemleyin.

7. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin:
- İnternet sağlayıcınızdan mümkün olan en yüksek hızı alın. Ethernet kablosu kullanarak bağlantınızı sağlamlaştırın, Wi-Fi genellikle dalgalanmalar gösterebilir.

8. Amerika veya Avrupa Sunucularını Kullanın:
- Streamlabs'da Twitter akışı ayarlarında, en yakın ve en hızlı sunucuyu seçin. Bu, gecikmeyi azaltabilir.

Bu adımları izleyerek gecikmeyi en aza indirebilir ve 5 saniye civarında bir süreye ulaşabilirsiniz. Başarılar!