• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yazılım alanında iş bulamayan bilgisayar programcılığı mezunu birisine ne tavsiye edersiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan boraygulpinar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 256
  • Etiketler Etiketler
    yazılım
Merhaba,

2023 Haziran ayında Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun oldum. Mezuniyetimden bu yana .NET ve React teknolojileri üzerine yoğunlaştım; bu alanlarda projeler geliştirdim ve kendimi sürekli geliştirmeye devam ediyorum.

Ancak ne yazık ki bir süredir iş bulma konusunda zorluk yaşıyorum. Eskişehir'de yaşıyorum.

Eğer bana hangi yönde ilerlemem gerektiği, nerelerde fırsat arayabileceğim veya nasıl daha görünür olabileceğim konusunda tavsiyeler verebilecek biri olursa çok sevinirim.
Her türlü öneri ve yönlendirmeye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam projelerini GitHub'a yüklemeyi denedin mi? Hem CV'ye falan yazacak bir şeyler olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 yıllığa tamamlayın. Mühendisler bile iş bulamıyor zaten ama tamamlarsanız iyi kötü bir yerden başlayabilirsiniz. Şu an piyasada 2x iş varsa 10x işe girmeye çalışan var.

4 yıllığa tamamlayın. Mühendisler bile iş bulamıyor zaten ama tamamlarsanız iyi kötü bir yerden başlayabilirsiniz. Şu an piyasada 2X iş varsa 10X işe girmeye çalışan var.

2 ay sonra 25 yaşıma gireceğim ve mühendislik için geç kaldığımı düşünüyorum. Ek olarak açıköğretimden okumaya devam ediyorum

2 ay sonra 25 yaşıma gireceğim ve mühendislik için geç kaldığımı düşünüyorum. Ek olarak açıköğretimden okumaya devam ediyorum

Niye geç olsun hocam kimse sana 27-28 yaşında niye mühendis oldun demez herkesin yaşadıkları, hayatın götürdüğü yer farklıdır. Kimsenin hikayesi aynı değil.

Niye geç olsun hocam kimse sana 27-28 yaşında niye mühendis oldun demez herkesin yaşadıkları, hayatın götürdüğü yer farklıdır. Kimsenin hikayesi aynı değil.
Haklısınız fakat internette ve yakın çevremde gördüğüm üzere iş başvurularına cevap almak konusunda bile çok fazla sıkıntı yaşayan mühendis var. Kaldı ki benim yaşadığım yer ve networkum olmadığı için zorluk biraz daha artıyor

Bu alandan yuruyun veya yurumeyin esnaf vs. olmadiginiz surece muhendis diplomasi olmamasinin dezavantajini yasarsiniz. Muhendis diplomaniz olsun, belki ileride memur olursunuz belki mufettis olursunuz vs. pek cok farkli is kapisi acar ama onlisans diplomasi ile kendi isinizi kurmuyorsaniz isiniz cok daha zor.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim düşüneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…