iPhone'lar için aynı şeyi söylemekte zorlanırım (Türkiye koşulları içinde) ama MacBook için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Dediğim gibi, büyük bir kasa, şekilli şukullu soğutma sistemleri, verimli bir ARM işlemci, onbinlerce liralık renk doğruluğu sektör düzeyinde referans monitörü, iyi bir hoparlör, stabil bir işletim sistemi ve tek işletim sistemi için optimize edilen hatasız uygulamalar, 18 saat giden pil ömrü, iyi bir klavye, mouse, trackpad gibi çevre donanımları, hepsi bir bilgisayarda toplanmış vaziyette MacBook'ta.
@Emile A239 sana da cevap olsun ayrıca.
Bak tekrar söylüyorum, saydığın hiçbir özellik bana 8 GB bir cihaza 75k verdiremez, giderim Huawei kullanırım, ya da Zenbook serisine yönelirim.

Ha yurt dışında olsam, ki zamanında öyleydim. Apple cihazları kullanıyordum ama bu ülkede bir öğrenciye yazılım için MacBook aldırmak ya lükstür, ya da fanboyluktur.

Merhaba yazılım okuyacağım fakat etrafımdaki insanların bir kısmı MacBook al diyor, bir kısmı MacBook alma diyor.

Aslında bir bütçe biçmedim fakat MacBook'lar özelliklerine göre pahalı geliyor. Ancak etrafımda başta MacBook almayıp sonra pişman olup MacBook almak isteyenler de var.

Ve bazı insanlarda yazılım bölümü okuyacak birisi için bir laptopa 40k vermek çok fazla diyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Üniversiteye başlayacağım.
Dediğim gibi bir bütçe biçmedim gerekiyorsa MacBook da alabilirim.

Al gitsin.

Kafanızdaki Apple algısı sebebiyle şimdi yazdığımı kabul etmekte muhtemelen aklınız zorlanacak ancak MacBook F/P ürünüdür. O paraya bu donanım, işlemci, verimlilik, stabilite, pil ve en önemlisi bu denli doğru bir referans monitörü bulamazsın. MacBook hepsini bir arada karşılıyor.

Apple ülke genelinde diğer markalara göre pahalı dostum MAC'lere F/P demek gümüş, altından daha değerli demek gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır sosyal medya sektörünün içinde profesyonel olarak içerik üretmekte ve hayatımı bundan kazanmaktayım. Saydığım her özellik kullandığım özelliklerdir.
Valla ben de bu sektördeyim, onlarca ülkeye gittim, bir sürü işe katıldım, ama hiç böyle bir ihtiyaç duymadım.

iPhone'lar için aynı şeyi söylemekte zorlanırım (Türkiye koşulları içinde) ama MacBook için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Dediğim gibi, büyük bir kasa, şekilli şukullu soğutma sistemleri, verimli bir ARM işlemci, onbinlerce liralık renk doğruluğu sektör düzeyinde referans monitörü, iyi bir hoparlör, stabil bir işletim sistemi ve tek işletim sistemi için optimize edilen hatasız uygulamalar, 18 saat giden pil ömrü, iyi bir klavye, mouse, trackpad gibi çevre donanımları, hepsi bir bilgisayarda toplanmış vaziyette MacBook'ta.
@Emile A239 sana da cevap olsun ayrıca.
https://www.akakce.com/laptop-noteb...l-2-8k-dokunmatik-noteb-fiyati,682718098.html bu model senin sayacağın her Macbook modeline kafa atıp paramparça eder hocam, senin fanboyluğun donanım farkını göz önünde bulundurmana engel oluyor.

https://www.akakce.com/laptop-noteb...l-2-8k-dokunmatik-noteb-fiyati,682718098.html bu model senin sayacağın her Macbook modeline kafa atıp paramparça eder hocam, senin fanboyluğun donanım farkını göz önünde bulundurmana engel oluyor.
Bu mu kafa atar hocam?

Peki, öğrenci arkadaşa uzun ömürlü bir bilgisayar aldırmak yerine bunu aldırın da daha bilgisayarın açma tuşuna basar basmaz elektrik süpürgesi gibi çalışan fanlarla baş başa bırakın arkadaşı, daha da bir şey demiyorum.

Konu sahibine ise önerim sabittir. MacBook yazılım için uygundur ve uzun ömürlü, performanslı bir seçenek olacaktır. Öğrencilik boyunca bir başka bilgisayara bir daha ihtiyaç duymayacağın gibi, öğrenciliğin bittiğinde de kullanıp para kazanmaya devam edebileceğin bir bilgisayardır MacBook.

Bu mu kafa atar hocam?

Peki, öğrenci arkadaşa uzun ömürlü bir bilgisayar aldırmak yerine bunu aldırın da daha bilgisayarın açma tuşuna basar basmaz elektrik süpürgesi gibi çalışan fanlarla baş başa bırakın arkadaşı, daha da bir şey demiyorum.

Düşüncemi yazdığım için "alçaklık" yaptığımı söyleyen bile oldu artık, pes.

Konuyu daha fazla dağıtmadan, ben çekiliyorum.

Konu sahibine ise önerim sabittir. MacBook yazılım için uygundur ve uzun ömürlü, performanslı bir seçenek olacaktır. Öğrencilik boyunca bir başka bilgisayara bir daha ihtiyaç duymayacağın gibi, öğrenciliğin bittiğinde de kullanıp para kazanmaya devam edebileceğin bir bilgisayardır MacBook.

İyi sosyaller diliyorum ve sizi hakaretlerinizle ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum.
Kafa atmayı bırak sizin en sağlam Macbooku sadece ekranıyla bile paramparça eder.
Öğrenci arkadaşa FHD/60Hz/256GB ve arttırılamayan model önermeye devam edebilirsiniz.
Siz düşünceyi empoze etmek için dümdüz işkembe dağıtıyorsunuz.
Ayrıca attığım modelin ultrabook olduğunu ve amacının hafiflik ve sessizliğin yanında pil ömrü olduğunu belirtirim. Ben oyuncu laptopu önermemişim fark ettiyseniz. Macbook yazılıma uygun olabilir ama Solidworks/Autocad vs. kullanmaya başladığı anda laptoptaki depolama cart diye bitecek ve harici depolamayı çanta şeklindeki kalp gibi taşımak zorunda kalacak.
Macbook ile para kazanma meselesini konuşmayacağım, onunla alakalı konuşmaya başlarsak savaş alanı olur ortalık.
Bu arada o modeli beğenmiyorsa 2.elde UX3405MA-PP287W modelini bulup kullanır, o attığım modelin de üstünde bir modeldir.

Konu sahibine önerim, eğer oyun yazılımları veya onun gibi işlem gücü yüksek alanlara yönelecekse gaming tipi bir cihaz almasıdır. Ama bu alan dışında ki yazılım alanlarına yönelecekse taşınılabilir bir cihaz istiyorsa MacBook aşırı lüks bir cihaz, tekrar ediyorum MacBook'lar kötü cihazlar değiller, sadece ülkemizde aşırı lüksler.

Yeni nesil ASUS Zenbook serisi, Huawei Matebook 14 gibi modeller kendini soğutma konusunda da, performans konusunda da kanıtlamış F/P açısından çok güzel cihazlar.

Ancak ben bir yazılımcı olarak ne olursa olsun, WEB yazılım üzerine çalışmadığın sürece daha güçlü cihazlar alman konusunda öneride bulunuyorum.