Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

683

Yetkin
Makaleler
3
Yazım denetimi kısmen sorunlu. Örneğin büyük harf sistemini kullanacağız. "İPhone" sözcüğü en başta ise "IPhone" şeklinde düzeltiyor. Bunun yanı sıra noktalamalarda da bazen hata yapıyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmenin yolu GPT kullanmaktan geçer diye düşünüyorum. Bence "AB Düzelt" denetimine yapay zeka bu şekilde eklenmeli. Cümleler çoğunlukla daha düzgün olur. Türkçe zorunlu değil ama İngilizce klavye kullanıp düzeltme yapmalarına rağmen "örneğin" yerine "ornegin" diye yazması metinde gördüğümüz gibi okuduğumuz için sıkıntı yaratabiliyor.

Artı 75 Eksi
ChatGPT'ye noktalamaları eksik ve imla hatalı bir metin verip ondan bunu düzeltmesini istediğimde güzel sonuç almıştım. Techolay yazım denetimine entegre edilmesi işleri kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.

Yeni geldim öneri başlığı açamıyorum. Yazım denetimi -de -da eklerini saçma sapan şekilde ayırıyor. Technopat'ta böyle bir şey hatırlamıyorum. Düzeltilmesi lazım.

Nasıl işliyor bir fikrim yok ama yazılan yazıların coğunu değiştirmez umarım. Yani bir cümle yazdığımız zaman onu sanki cumhurbaşkanlığına yazılıyormuş gibi düzeltmez herhalde.

Mesela bir yazı oluşturup onu düzelttirmek istediğinizde yazının bütünlüğünü değiştiriyordu. Yani daha okunaklı düzeltiyor ama sanki resmiyet yazısı gibi düzeltiyor.

Son düzenleme:
Selam, forumda otomatik düzeltme ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar gördüm ve kendim de bunu bir dönem tecrübe ettim. Mod arkadaşlar veya yönetici bir kişi, "yazım denetimini ChatGPT'ye devretmeyi düşünüyoruz" gibi bir şey söylemişti. Yapıldı mı, yapılmadı mı bilmiyorum ama eğer yapıldıysa, yazım denetiminin yapay zeka tarafından yapılmasının daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Hem böylece mod arkadaşların yükünü bir nebze dahi olsa hafifletmiş oluruz ve işlerini daha kolaylaştırmış oluruz. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:

Yine önerisi açılmıştı ama en azından gündeme getirdiğiniz iyi oldu. Makale yazılarında sorun yaşansa hep bu düzelt tuşundan oluyor.

Bu konuyu görmemiştim pardon, bu konunun sonucu ne oldu? “uygulandı” veya “planlanmıyor” gibi bir yazı görmedim.😃

Son düzenleyen: Moderatör:
1708896109880.webp