Yazlık lastikler ile aralık ayında uzun yol yapılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mkaratas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 358
  • Etiketler Etiketler
    kullanımı
Bütçe
55.000 TL
Ben Sivas'ta yaşıyorum. Yani kar olmasa bile buzlanma ciddi anlamda var şu aralar. Burada geceleri 0 dereceden düşüyor sıcaklıklar. Siz bilirsiniz tabii riske atmaya değmez.

Yol tutuşun azalması ve özellikle fren mesafesinin uzamasından daha kötü ne sorun olabilir ki?

7 derece ve altı sıcaklıklarda yaz lastikleri önerilmez. Aracınızda ABS yoksa daha da tehlikeye girersiniz, başkalarına da zarar verebilirsiniz. İlla bu kötü durumlar olacak diye bir şey yok ama ihtimalleri arttırıyor. Bence "sorun olmaz" diye düşünülmemeli.

Yağmur veya kar yağması şart değildir, kış lastikleri soğuk asfalta uyum sağlaması için de tasarlanır. Ayrıca soğuk havada yaz lastikleri de çatlamaya erken başlayabilir. Arabanın yerle temasını yalnızca lastikler sağlıyor, ihmale gelmez. İnternette konuyla ilgili yapılmış testlere bakabilirsiniz.

4 mevsim lastikleri pazarlama stratejisi. Alınması pek mantıklı değil. Kışlık lastiği almanızı tavsiye ederim. Belirli bir sıcaklık altında 4 mevsim lastikleri de iş yapmaz. Zorlu şartlar altında performansı düşük 4 mevsim lastiklerin. Lastikçi satmak için alın diyebilir tabii.

Hatta bütçeniz el verirse bir tane de kar çorabı bagajınıza atarsınız. Hem takması kolay, hem yürüyenlere zarar verme ihtimali yok, hem de pratik.

Ek olarak tuzlanmış bir bölgeden geçtiğinizde, çok bekletmeden aracın altını yıkatmanızı öneriyorum. Çünkü tuz çok tehlikeli bir araba için. Ben bu yöntemi kullanıyorum, henüz altı çürüyen arabam olmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…