Türk mutfağının en zor yemeği. Onu yapabilen adam her şeyi yapar zaten.

Aslında yapımı kolay ama kullanılan pirincin türüne göre değişiyor. Ben mesela BİM'e gidip basmati pirinç alıyorum. Tencerenin altını dolduracak kadar yağ koyup, tane tane olana kadar kavuruyorum. Sonra 1 bardağa 2 bardak olacak şekilde su koyup, kısığa alıp, suyunu çekene kadar bekliyorum. Sadece suyunu çektikten sonra karıştırıp kapatmak lazım. Pirinç öyle oynamaya gelmez.

İşte böyle yaparak her seferinde aynı şekilde yapıyorum.

Merhaba,

Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum. Sahanda yumurta pişirmekten, sandviç hazırlamaktan ve tost yapmaktan başka bir şey yapamıyorum. Nereden başlamalıyım? Önerileriniz neler?

Bulgur pilavı öneririm aşırı basit yapımı. Normal bulgur al, tencerenin altını dolduracak kadar yağ koy, biraz salça koy onu kavur. Sonra bulguru atıp onu da biraz kavurup, suyu da döküp, kısığa alıp bekle. Kalın bulgur için 1 bardağa 2 bardak öneririm.

Son düzenleme:
Aslında yapımı kolay ama kullanılan pirincin türüne göre değişiyor. Ben mesela BİM'e gidip basmati pirinç alıyorum. Tencerenin altını dolduracak kadar yağ koyup, tane tane olana kadar kavuruyorum. Sonra 1 bardağa 2 bardak olacak şekilde su koyup, kısığa alıp, suyunu çekene kadar bekliyorum. Sadece suyunu çektikten sonra karıştırıp kapatmak lazım. Pirinç öyle oynamaya gelmez.

Bulgur pilavı öneririm aşırı basit yapımı. Normal bulgur al, tencerenin altını dolduracak kadar yağ koy, biraz salça koy onu kavur, sonra bulguru atıp onu da biraz kavurup suyu da döküp kısığa alıp bekle. Kalın bulgur için 1 bardağa 2 bardak öneririm.
Deneyeceğim teşekkür ederim.

Bulgur pilavı öneririm aşırı basit yapımı. Normal bulgur al, tencerenin altını dolduracak kadar yağ koy, biraz salça koy onu kavur. Sonra bulguru atıp onu da biraz kavurup, suyu da döküp, kısığa alıp bekle. Kalın bulgur için 1 bardağa 2 bardak öneririm.
Kardeşim olmadı ya. 😭 Bir bardak pirinci yağda kavurdum, tane tane oldu. iki bardak su ekleyip altını kıstım. Suyunu çekti, tattım. Sert, lapa, tatsız tuzsuz iğrenç bi şey oldu... 🤣
Adına takılma, bende anlamadım neden öyle ama. Hatay tava, belen tava, kilis tava olarak geçen yemeklerimiz var. Bunlara bak. Zaten mantık aynı. Hatay, kilis yöresinde.
Kesinlikle deneyeceğim.

Kardeşim olmadı ya. 😭 Bir bardak pirinci yağda kavurdum, tane tane oldu. iki bardak su ekleyip altını kıstım. Suyunu çekti, tattım. Sert, lapa, tatsız tuzsuz iğrenç bi şey oldu... 🤣

Kesinlikle deneyeceğim.

Bulgur pilavı ile başlamanız daha iyi olur, pirinç yapımı basit olsa da tutturması zor olabiliyor.

YouTube'dan basit yemek tarifleri deneyebilirsin. Önemli olan, tarife birebir uymak, sabırlı olmak, acele etmemek. Zamanla yemek yapmak hakkında bir fikrin olacak, elin de gelişecek. Yaptıkça, öğrendikçe daha zor yemeklere geçersin. Aşçılıkta kullanılan terimleri de uğraştıkça öğrenirsin. Önemli olan başlamak. Benim yaptığım ilk yemekler hep çiğ kalıyordu, bu da motivasyonumu bayağı düşürüyordu. Ama aşçı olmak istediğimden kendimi zorladım. Bir sürü yemeği çöp ettim ama eninde sonunda başardım. Artık çok güzel yemek yapıyorum.

Adına takılma, bende anlamadım neden öyle ama. Hatay tava, belen tava, kilis tava olarak geçen yemeklerimiz var. Bunlara bak. Zaten mantık aynı. Hatay, kilis yöresinde.
IMG_2948.webp
IMG_2950.webp

Görüntüsü bi şeye benziyor ama çiğ kaldı yine. Patatesler sarımsaklar hart hart olmasa da diriliği belli... Olmayacak ben yapamayacağım yemek yapmayı filan...

Fırında otuz dakika daha pişirdim. Çok güzel oldu. Patatesler sarımsaklar yumuşacık oldu. Lezzetli. Ağız tadıyla yedik. Annem yorum yaptı, bunun kıymasını, soğanını, sebzesini ve domatesini ayrı bir tavada kavurup öyle fırına atarsan daha güzel olur dedi. Bir dahakine öyle yapacağım.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 138938Eki Görüntüle 138939
Görüntüsü bir şeye benziyor ama çiğ kaldı yine. Patatesler sarımsaklar hart hart olmasa da diriliği belli... Olmayacak ben yapamayacağım yemek yapmayı filan...

Fırında otuz dakika daha pişirdim. Çok güzel oldu. Patatesler sarımsaklar yumuşacık oldu. Lezzetli. Ağız tadıyla yedik. Annem yorum yaptı, bunun kıymasını, soğanını, sebzesini ve domatesini ayrı bir tavada kavurup öyle fırına atarsan daha güzel olur dedi. Bir dahakine öyle yapacağım.

Çok güzel duruyor ellerine sağlık.