Cabbar31

Uzman
NZXT X870E anakart aldım. Dijital ekranında C5 yanıyor, aşağı ışıklarda CPU + DRAM kırmızı yanıyor. BIOS flashback yaptım, olmadı. RAM tak çıkar yaptım, tek tek slotları denedim, olmadı. Ne yapacağım bilmiyorum.

PSU kablosunu sökmeniz yeterli sonrasında birkaç kez aç kapa tuşuna basın içindeki statik elektrik boşalsın sonrasında clear CMOS tuşuna 10-15 saniye basılı tutun. Sonrasında BIOS güncelleme işlemi yapmanız gerekiyor o aşamayı biliyor musunuz?

O aşamayı biliyorum hocam en son guncelemesini indirip creative.rom olarak yaptim.

Hocam statigini falan attım şimdi clear cmosuda PSU kablosunu takmadan 20 saniye basılı tutum BIOS flashback islemini baslatim simdi tamamlanınca yazacağım tekrardan.

Hocam şu anda güncelemeyi yaptı şimdi nasıl bir adım izlemem lazım @dombikpanda
Sistemi açın ve boot etmesini bekleyin sonrasında expo gibi küçük ayar işlemleri kalıyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260827_003204_Gallery.webp
    Screenshot_20260827_003204_Gallery.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 2
Hocam clear CMOS işlemini nasıl yaptınız resim ile görsel olarak anlatır mısınız? O kadar süre beklemeniz gerek yoktu hata kodunda C5 gördüğünüz andan itibaren sorun olduğunu anlayabilirsiniz.

Hocam PSU'daki güç kablosunu çektim statik elektrigi aldım basılı tutarak ondan sonra anakartaki clear CMOS butonuna 30 saniye basılı tutum.