Egee
Başarılı
PC dün elime geçti ve yaklaşık 3 kere kendi kendine kapandı, PSU yüzünden olabilir mi?
Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
Valla hocam ben hiç anlamıyorum, en iyisi fotoğraf atayım beraber bakalım. Atıyorum şimdi.Bu anakartta Pump_Fan girişi olmayabilir, giriş seviye model. CPU_Fan takmışlardır öyle bir durumda. Diğer 2x12 radyatör fanları da SYS_Fan portuna takmışlardır. Bir anormallik olup olmadığını senin kontrol etmen lazım. Bağlantılarda sorun yoksa ve pompa devri normalse plastik unutulmuştur.
@Egee, bence ilk baş pompayı sökün, öyle başlayalım.
Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
Hocam hâlâ aynı, bir düzelme yok.Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
Pompa devrini kontrol ettiniz mi? Zaten termal macun veya jelatin olarak bir sorun yok ise düzelme olmayacaktı.
Pompa devrini kontrol ettiniz mi? Zaten termal macun veya jelatin olarak bir sorun yok ise düzelme olmayacaktı.
Şu an Max 70 oluyorsa pompa tam oturmamış idi, siz oturttunuz. Bir de Cinebech R23 testi yapın.Hocam sanırsam düzeldi ama emin de olamıyorum; bir düzeliyor, birden tekrar bozuluyor gibi hissediyorum.
Şu an boşta 30-40 derece arası, CPU-Z uygulamasından stress CPU yapınca maksimum 70'e çıkıyor.
Hocam yükledim de hiç yapmamıştım; CPU multi core seçeneği mi yoksa CPU single core seçeneği mi?Şu an Max 70 oluyorsa pompa tam oturmamış idi, siz oturttunuz. Bir de Cinebech R23 testi yapın.