Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fallegan

Uzman
Yer
The Bad Place
Yeni hazır sistemi ekran kartı ve CPU cooler taktıktan sonra çalıştırdık ama ekrana görüntü gelmiyor. CPU soğutucu ve ekran kartı fanı dönüyor. Ekran kartı kablosu takılı, BIOS çıkartıp 5 10dk bekledik tekrar taktık değişen bir şey olmadı. Fark ettiğimiz durum, klavye USB takınca güç geliyor 1 2 saniye sonra klavye ışıkları sönüyor. Değişik bir durum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

RAM'leri tam taktığına emin misin?
Ramler takılıydı, çıkart tak yaptık. Cpu en yakın slottaydı, taktığımızds mandal atmıyor atması lazım diye biliyorum ama bir türlü atmadı. Manuel kapattık. 2. Slot denedik sonra hala çalışmıyor. Mandal %100 atması lazım mı, uçları gözükmüyor ramin yani.

Rami tam otutturduk, sorun yok. Gpu kablosunu, gpu komple söktük taktık. Dp denedik hdmi denedik. Boot olmuyor bilgisayar. Cmos çıkartıp bekledik taktık. Var mı fikri olan? Bios giremiyoruz klavye güç gelmiyor.

Hocam bu sorunun aynısı bana da oldu. İşlemcim AMD idi, soğutucu fanı takarken fazla güç uygulamışım ayakları yamultup anakart soketini kırmıştım. Böyle bir güç uygulama, zorlayarak oturtma gibi bir durum oldu mu?

Hocam bu sorunun aynısı bana da oldu. İşlemcim AMD idi, soğutucu fanı takarken fazla güç uygulamışım ayakları yamultup anakart soketini kırmıştım. Böyle bir güç uygulama, zorlayarak oturtma gibi bir durum oldu mu?
Biz stok fanı çıkartıp thermalright pearless assasin 120 se taktık. Bir sorun yok gibi ama bilemiyoruz da. İşlemcide bir sorun olduğunu nasıl anlarız. Boot a bile gidemiyoruz, post geçmiyor yani. Rami gpu çıkartıp taktık. Kaldık böyle anlamadım.

Sadece İşlemci ram ve ssd ile denedik, usb portları yine çalışmıyor. Kasa fanları çalışıyor fakat rgb çalışmıyor nedense.

Son düzenleme:
Biz stok fanı çıkartıp thermalright pearless assasin 120 se taktık. Bir sorun yok gibi ama bilemiyoruz da. İşlemcide bir sorun olduğunu nasıl anlarız. Boot a bile gidemiyoruz, post geçmiyor yani. Rami gpu çıkartıp taktık. Kaldık böyle anlamadım.

Sadece İşlemci ram ve ssd ile denedik, usb portları yine çalışmıyor. Kasa fanları çalışıyor fakat rgb çalışmıyor nedense.
Hocam eğer AMD ise işlemciyi çıkarıp çok dikkatle ışık altında pinler yamuk mu diye bakın isterseniz. Eliniz çarpmasın dikkat edin. Ek olarak işlemci üzerindeki ok ile soket üstündeki ok denk geliyor mu ona da bakın.

Hocam eğer AMD ise işlemciyi çıkarıp çok dikkatle ışık altında pinler yamuk mu diye bakın isterseniz. Eliniz çarpmasın dikkat edin. Ek olarak işlemci üzerindeki ok ile soket üstündeki ok denk geliyor mu ona da bakın.
Teşekkürler hocam, özür dileyerek rami düzgün takamadığımızı belirtmek isterim. Sorunsuz çalışıyor :D. Umarım herkesin sorunu böyle çözülür. Rami baya bastırın arkadaşlar, mandal atmadan da bırakmayın.