Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SemihXff

Gelişen
ASRock B450, Ryzen 5 2400 işlemci, 8 GB RAM ile bir uzay montaj sistem aldım ve ayrı olarak 512 GB SSD aldım. İzlediğim videodaki gibi USB bellek ile Windows 11'i Rufus aracılığı ile kurdum. 0 SSD sisteme monte ettim ve görüntü gelmedi. Siyah ekran. Diğer bilgisayarın SATA SSD'sini önceki gün taktigimda görüntü almıştım ama 0 SSD taktigimda ekran siyah kaldı ve eski SATA SSD'yi taktigimda yine siyah ekran verdi. Anakarttan 2 pine metal cisim değdirip BIOS'u sifirlama da yaptım hâlâ siyah ekran. İlk defa sistem topluyorum yanlış bir şey de yaptığımı düşünüyorum neden acaba böyle oldu? SSD bozuk diye ya da iade etmeyi düşünüyorum o takıldıktan sonra bu yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam, @SemihXff

Clear CMOS yap, BIOS pilini çıkart, ters tak ve 1 dakika bekle bunu yaptıktan sonra BIOS pilini eski haline getir düzgün tak, fişi prize tak çalıştır. SATA kablosu 6G portunda takılı olsun ve farklı port'ta dene bunlar bitince BIOS'a atacak seni BIOS içinden CSM DISABLED yap ve BOOT önceliğini USB yap.

RUFUS içinden ( GPT NON CSM ) olarak kurduğundan emin ol.

1756355752052.webp

fTPM ve Secure Boot CSM nereden disable yapacağım boot menüsünden öncelik olarak flash 1 2 Windows 3 SSD yaptım boot mrnusundemi bu ayarlar.

Evet boot menüsünden USB 1 olarak ayarla ve sana 2 adet video atmıştım orada fTPM ve Secure Boot nasıl açılır anlatılıyor CSM için aşağıya video bıraktım Secure Boot açıp CSM kapatıyor. En alttaki Video'da ise CPU fTPM açıyor, dikkatli izle ve yap.

Evet boot menüsünden USB 1 olarak ayarla ve sana 2 adet video atmıştım orada fTPM ve Secure Boot nasıl açılır anlatılıyor CSM için aşağıya video bıraktım Secure Boot açıp CSM kapatıyor. En alttaki Video'da ise CPU fTPM açıyor, dikkatli izle ve yap.

dediklerimi yapmama rağmen Windows kurmaya çalıştığında kurduktan sonra ekrana şöyle bir yazı çıkıyor bilgisayarınız beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı veya beklenmedik bir hata ile karşılaştı Windows yüklemesi devam edemiyor Windows yüklemek için bilgisayarı yeniden baslat Mak üzeri tamam tıklatın ve yüklemeyi yeniden baslit diyor bende anlamadım az önce aynısı oldu

dediklerimi yapmama rağmen Windows kurmaya çalıştığında kurduktan sonra ekrana şöyle bir yazı çıkıyor bilgisayarınız beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı veya beklenmedik bir hata ile karşılaştı Windows yüklemesi devam edemiyor Windows yüklemek için bilgisayarı yeniden baslat Mak üzeri tamam tıklatın ve yüklemeyi yeniden baslit diyor bende anlamadım az önce aynısı oldu

USB'yi farklı porta tak dene ve SATA kablosunun 6G portunda olduğundan emin ol anakart üzerinde.