3 yıllık laptopuma bakım yaptım, GPU ve CPU üzerindeki termal macunu thermal right TF9 14w/mk kullanarak değiştirdim. İşlemci boşta 50 derecelere düşmüştü, sonrasında ise bilgisayarıma format attım ve formattan sonra bu durumlara geldi şu an sadece WhatsApp ve Brave uygulaması açık. Çok dalgalanıyor sıcaklıklar:
Detaylar
Kim cevapladı?UmutLity
Uzman
Soğutucu ile işlemci tam temas ediyor mu?3 yıllık laptopuma bakım yaptım, GPU ve CPU üzerindeki termal macunu thermal right TF9 14w/mk kullanarak değiştirdim. İşlemci boşta 50 derecelere düşmüştü, sonrasında ise bilgisayarıma format attım ve formattan sonra bu durumlara geldi şu an sadece WhatsApp ve Brave uygulaması açık. Çok dalgalanıyor sıcaklıklar:
Eki Görüntüle 154733
Ediyor hocam.
UmutLity
Uzman
Laptopun altını açın ve öyle kullanın fandamı sorun var bakın.
Laptopun altını açın ve öyle kullanın fandamı sorun var bakın.
Fanda sıkıntı yoktu bilgisayarın içini açtığımızda. Format atmadan önce boşta vs. 55-50'lerde geziyordu işlemci LoL açıp oynadığımda ise Max 65-70 aralarına yükseldi. Formattan sonra ise böyle bir durumla karşılaştım.
ramazandeveli
Yetkin
Arka planda bir şey ler çalışıyor dur. Görev yöneticisinden her şeyi kapatıp değerlere bakmanızda fayda var.
Hocam değerlerim bu şekilde:Arka planda bir şey ler çalışıyor dur. Görev yöneticisinden her şeyi kapatıp değerlere bakmanızda fayda var.
ramazandeveli
Yetkin
CPU kullanımı boşta iken bu ise yüksek sayılır ve ısınmaya başladığı anlamına gelir. CPU %1-2 max3 görünce bakalım.
Şuan değerler bu şekilde:CPU kullanımı boşta iken bu ise yüksek sayılır ve ısınmaya başladığı anlamına gelir. CPU %1-2 max3 görünce bakalım.
ramazandeveli
Yetkin
Klasik NITRO saçmalığı. Size tavsiyem NİTRO yazılımını tamamen kaldırın. Stok ayarlar ile kullanın. CPU %1-2 ye düşene dek bekleyin. Ardından o yüzde değerleri ile ısı değerlerine bakalım. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Olmazsa yine bakarız. Yardımcı olmaya çalışırız.