Makaleler
1
Merhaba dostlar, elektro gitarlar hakkında birkaç sorum olacak, bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim. Elektrogitar tecrübem sıfır bu arada, birkaç ay içinde alırsam ilk defa çalacağım. Müzik olarak nu dinliyorum genelde. Korn ve disturbed çok dinliyorum. Trash de severim. Alt-endüstriyel metal de dinlerim arada.

1-ilk gitarımı 7 telli alsam, normalde 6 tel ile çalınan bir şarkıyı 7 telli gitarda çalmak sıkıntı olur mu?
2-ilk gitarımı 6 telli alsam, korn gibi gruplardaki 7 telli gitar kullanılan şarkılarda ne yapacağım? Örneğin ball tongue çalmak istedim ama 7. tel yok. Ne yapacağım?
3-ilk gitarımı 7 telli alsam, trash şarkıları çalarken bir sıkıntı olur mu?
4-üstteki sorularıma göre, 6 telli mi 7 telli mi tercih etmeliyim?

@Epoca @Yavuz Çetin @Oreki

Öncellikle 10 wattlık ev amfisi ile bu bahsettiğin seslerin hiçbirini alamayacaksın. Şarkıları illa olduğu gibi çalmak zorunda değilsin 6 telli gitar ile de çalabilirsin bu yüzden düz 6 tel ile başlamak daha mantıklı.

Öncellikle 10 wattlık ev amfisi ile bu bahsettiğin seslerin hiçbirini alamayacaksın. Şarkıları illa olduğu gibi çalmak zorunda değilsin 6 telli gitar ile de çalabilirsin bu yüzden düz 6 tel ile başlamak daha mantıklı.

Gerçeğe en yakın şekilde çalmak istiyorum. YouTube'a yükleme hedefim de var.

7 telli çok şarkı da yok hani, çok mu lüzumu var ve ne kadar rahat olur, bilemedim.

Gitara başlar başlamaz Megadeth calabilmek malesef yok, o sebeple bence öğrenme işine ilk olarak odaklanmanız daha tatlı olur.

Ben amfiden ziyade ses kartı + idare eder bi monitör kulaklık + stile göre HSH bir gitar seçilmesinin taraftariyim.

Öğrenince 7liyi de alırsınız bence. Başlangıç için, belki de çok sevmezsiniz, abartmamak daha iyi gibi olur.

Ben amfiden ziyade ses kartı + idare eder bir monitör kulaklık + stile göre hsh bir gitar seçilmesinin taraftariyim.

Konudaki gitardan vazgeçtim bu arada.

En son amfi almaya karar vermiştim ama siz de ses kartı diyorsunuz.