Linux Mint ile başladım, hala Mint ile devam ediyorum. Arch, Endeavouros, Fedora, Opensuse gibi dağıtımların hepsini kullandım ama Mint rahatlığını hiçbirisinde bulamadım. Flatpak'ta çok geliştiği için aur depolarına ihtiyac duymuyorum.
Ben de ilk önce Mint ile başladım. 3 yıldan fazla kullandıktan sonra EndeavourOS'e geçtim. Mint'te Vlc Player kurmak istesem Flatpak haricinde güncel VLC kuramıyordum. Bir de çok bloat uygulama ile geliyor. EndeavourOS ise çok güncel, bundan dolayı sistem güncelledikten sonra ne olacağını kestiremiyorsun maalesef.

Mint'te KDE Plasma masaüstü ortamı kullanmak istiyorum ama Mint sitesindeki indirme seçeneklerinde bulunmadığı için ''Kurarsam uyumlu çalışır mı? Olması gerektiği gibi çalışır mı?'' diye endişe ediyorum.

EndeavourOS ise Xfce4 ile sorunlar çıkardı. EndeavourOS kullanacaksanız Xfce önermiyorum Bu yüzden KDE Plasma kullanıyorum.

Ben de ilk önce Mint ile başladım. 3 yıldan fazla kullandıktan sonra EndeavourOS'e geçtim. Mint'te Vlc Player kurmak istesem Flatpak haricinde güncel VLC kuramıyordum. Bir de çok bloat uygulama ile geliyor. EndeavourOS ise çok güncel, bundan dolayı sistem güncelledikten sonra ne olacağını kestiremiyorsun maalesef.

Mint'te KDE Plasma masaüstü ortamı kullanmak istiyorum ama Mint sitesindeki indirme seçeneklerinde bulunmadığı için ''Kurarsam uyumlu çalışır mı? Olması gerektiği gibi çalışır mı?'' diye endişe ediyorum.

EndeavourOS ise Xfce4 ile sorunlar çıkardı. EndeavourOS kullanacaksanız Xfce önermiyorum Bu yüzden KDE Plasma kullanıyorum.
Mint ile KDE kullananlar gördüğüm kadarıyla, xfce masaüstü ortamına KDE kuruyorlar.

CS2 native linux desteklemesine rağmen oyun performansı Windows'takine kıyasla çok kötü. Hele ki ölüm maçı açınca frame time çizgisi bir aşağı bir yukarı titriyor.
Native'de oyun optimizasyonu olmuyor, Proton sürümünde oyun optimizasyonu oluyor. Yusuf İpek'inde yaptığı bir hata. Ayrıca belirli ayarlarla ortalama 10FPS daha fazla alabiliyoruz. Çünkü Linux'ta "Dengeli" mod Windows'un aksine belirli yerlerde güç arttırmıyor. Adam bunu bile yapmamış. Üstüne CachyOS'in düz kernelini kullanmış! Bore kernel ile kullanılsaydı Linux CS2'de ortalama 30FPS'lik bir fark atardı.