Yeni doğan bebekler neden ebeveynlerinin dinini alıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xapder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 850
  • Etiketler Etiketler
    neden
Gerçekten bayağı sıkıntılı ve saçma bir konu. Çocuğun özgür iradesi olmadan dini koyuyorlar, boş dini eğitimler veriyorlar. Çocuk ateist, deist veya agnostik olduğunda "sen doğru okuyamamışsın" diyorlar. Hadi oradan!

İslama göre zaten her insan Müslüman olarak doğuyor. Ondan sonra ise birey etrafından gördüklerinden etkilenirse veya ailesinden gördüğü din İslam dininden çıkıyor.
Bayağı saçma bir konuymuş.

Eğitim veren aile ve öğretmenlerdir çocuğu yetiştiren. Eğer o aile ve öğretmenler sahip çıkmaz ise o çocuktan hiçbir şey olmaz.

İstersen çıkabilirsin dinde zorlama yok.
İslam'da zorlama var.

Kişisel olarak söylemiyorum. Genel olarak neden böyle?
Dinlerin insanları kontrol etmek için üretilmiş haya ürünü olan yargılardır. Bir zekası düşüğü din veya devlet ile beraber topluma katabilirsin. Devletin otoritesi veya dinin ağır baskısı ile dikta rejimi kurabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişisel olarak söylemiyorum. Genel olarak neden böyle?
Çünkü insanlar kendi inandığı dini doğru görüyor ve diğer dine mensup kişilerin öldükten sonra cezalandırılacağına inanıyor. Çok sevdikleri çocukları da öldükten sonra cezalandırılmasın diye kendi inandıkları dine inanmasını istiyorlar ki bu gayet normal. İnsanlar doğduğu yerin örf ve adetleriyle yetişirler ve buna göre eğilim alırlar. Bu sadece dinler için değil, ırklar içinde aynı. Eğer ki çocuk, atalarının yolundan gitmeseydi şu an dünyada hiçbir ırk bulunmayacaktı muhtemelen.

Çok detaylı düşünülecek uzun uzun yazı yazılacak bir konu değil. Ebeveynlerinin tercihi.

Sizin düşüncenizdeki tek farklılık benim dinimin Atatürk'ün yolu olması. Ekleme olarak Atatürk'e tapmıyorum. Yol çizgimi direkt Atatürk'ün, emir Timur'un, cengiz kağan'ın ve Fatih'in düşüncelerinden edindim. Yine ekleme olarak deistim ve annemler seküler Müslüman (asla benimle alakalı değil).

Burada soyle bir paradoks var, ana babanin dini oldugu icin ne kadar dinden uzak da yetistirilse çocuk, ana babanin adetleri belli oldugundan çocuk kafasina bunlari kodluyor.
Baban kendini yumuşatıp "bu benim dinim ile alakalı bir hareket" diyebilir.

Daha dinci ailelerde yetisip de serbestlesen (?) insanlar da cok gordum ve onlarda da ayni durum var fakat daha din kalıyorlar. Dinsizlikten dine gecenlerde apayri muhabbet onlar inanilmaz benimsiyor.
O tarz eylemi yapanlar genelde duyuyor ondan sonra inanmıyor. Yarım yamalak bir sorgu sürecine giriyorlar falan ondan sonra geri dine dönüyorlar.

Çünkü Türkiye'de müesses nizam saçmalık.

Özellikle küçük yaşlardan zorlanan insanlar daha da üzücü, küçüklüğünde zorla kapatılanlar veya zorla kuran kurslarına gönderilen kişiler, bireyin büyüdüğünde kendi öğrenmesi lazım. Aileler genellikle zaten hep böyle yapıyor hepimiz küçükken aynı inanca sahiptik buna göre büyütüldük büyüdüğümüzde hangi düşünceyi benimsersek ona geçiyoruz. Eskiden bende dini inanca sahiptim şu anda değilim ama bu benim tercihim ve böyle olmaktan da mutluyum.

Önemli olan iyi olmayı öğretmek, dini inanca sahip olmayan insan da ahlaklı olur ki zira zaten bu ülke de kendine Müslüman'ım diyen çoğu kişinin ne yaptığını biliyoruz yani siyasete girmeyim şimdi ama demek istediğim anlaşılıyor gayet.

Demek ki dinde daha çok iyilik kavramı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…