Yeni doğan bebekler neden ebeveynlerinin dinini alıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xapder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 850
  • Etiketler Etiketler
    neden
Bana göre önemli olan dine sahip olmak veya olmamak değildir, düzgün bir ahlak anlayışına sahip olmaktır, benim düşüncem böyle açıkçası.

Bende sizinle hemfikirim. Deist olduğumu çalıştığım şirkette bir çocuğa dediğim zaman "Kur'an-I Kerim'i doğru okuyamamışsın", "İnsanlar birbirlerini katlensin mi?" cevaplarını almıştım. Bende bu yanıta karşılık olarak "Önemli olan vicdandır" demiştim. En nihayetinde vicdansız bir insan kendi inandığı dinde bile olabilir. Mesela, Hamas ve İşid terör örgütleri.

Bebeği kimse hiçbir şeye zorlamıyor ki?
Nasıl zorlamıyor? Çocuğun kimliğine izinsiz dinini yazıyorsun üstüne ona göre yetiştiriyorsun. Çocuğun yeni dinleri ve felsefi görüşleri engellemesini kapatıyorsun. Bu bildiğin açık kapsamlı kölelik.

Değil. Alır kitap okursun istediğin felsefede. Kimlikte yazıyor diye kitap okumana engel değil.
Eğitim sistemi düzgün olmamasından kaynaklı olarak ne okuyacağını ancak bu forumlardan öğrenebilirsin. Bunun içinde az biraz teknoloji bilgisi şart.

Bu konunun dinle bir alakası yok.
Bu konun din ve ahlak ile alakası vardır. Çünkü insanlar dinden uzaklaştıkça, usulsüzce şeylere daha çok meyilli olurlar. Gerçek dindarmış falan ayrımı yapmayacağım. Okulda mesela görüyoruz, çocuklar artık başedilemez dereceye geliyorlar.

Bu konun din ve ahlak ile alakası vardır. Çünkü insanlar dinden uzaklaştıkça, usulsüzce şeylere daha çok meyilli olurlar.

Hayatım boyunca Ateist ve başka dinlere/felsefi görüşlere inanan insanları tanıdım ve konuştum. En iyi kalpliler Ateistlerdi.

Olay ateist, dindar olayı değil ki. Olay din ve ahlaktan uzaklaşınca kötü şeylerin olması yani.

Okumuş Ateist ile kulaktan dolma bilgiyle Ateist olmuş birisi gibi düşünülebilir. Okumuş adam kendine hayatın anlamsızlığını bir yüklem ile doldurabileceğinin farkında olduğu için kendisinin zevk aldığı hobilerle ilgilenirken, direkt Ateist olmuş kişi (genelde ergenler) etrafa zarar verme maksadıyla bunu yapıyorlar. En nihayetinde felsefe, din ve ahlak gibi kavramları bilseler bile umursamıyorlar. İkisi de Ateist ama iki ayrı uç noktadalar. Bu durum tüm dinler ve felsefi görüşler içinde böyledir.

Siz neden bu konuda hep felsefeden çıkıp dine yöneliyorsun?

Olay ateist, dindar olayı değil ki. Olay din ve ahlaktan uzaklaşınca kötü şeylerin olması yani.

Dinsizin iyi nasıl bu kadar fazla o zaman. Olayın dinle alakasi yok.

Basbaya zorluyor. Hatta dinlere göre baski da var. Sonradan dinini degistirmesin diye.

Hayatımda okuduğum en boş satırlardı. Kuran kursunda hiç böyle davranışlar görmediysen bi' derece gözlüğü takıp, yahut at gözlüğünü çıkartıp biraz Google'lamalısın. Ensar Vakfı tecavüz skandalını atmayayım şimdi buraya.

Çünkü insanlar dinden uzaklaştıkça, usulsüzce şeylere daha çok meyilli olurlar.
Tm.

Çocuk 12 yaşından önce dini alma istiyor belki ayrıca 12 yaştan önce öğretilse zararı ne? Ha İslam dini yaygın bir toplum olduğumuz için çocukta islamiyet dinini benimsiyor İsrail'de yahudilik var orada yahudilik benimsiyor Tayland'da budist çocuk halk budizm'mi benimsiyor Almanya'da dinsizlik yaygın dini benimsemiyor çocuk ne görürse ailede toplumda bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…