Motorsikleti alalı 3 ay falan oldu nasıl sürüyorum.

Dostum, şahsen hiç motor kullanmadım, hep otomobil kullandım. Bizim için trafik tehlikeli ama senin için bu konu çok daha önemli. Bizim aracın bir kaportası var, kısmen bizi koruyacak ama sizde o yok; kaporta sizsiniz. Onun için diyeceğim o ki, hız sevdasına çok bağlanma, can sağlığına dikkat et. Bir abimin arkadaşı motorla çok kötü bir kaza yaptı ve detayları burada anlatamayacağım şekilde ağır yaralandı. O gün bugündür motor sürmeye hiç heveslenmedim. Sen de lütfen kendine dikkat et. İki araç arasına çok girme; dikkatsiz şoförümüz çok. Sağından solundan çok girme. Diyeceklerim bu kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodan yorum yapmak imkansız bir şey ama normal sürüyorsun gibi duruyor. Viraj yeteneğin, frenleme tekniğin vesaire gözükmediği için yaptığım yorumun içi boş tabii.

Öte yandan farkında mısın bilmiyorum ama 24. saniyeye gelmeden hemen önceki beyaz şeritler oraya yavaş girmeni söylüyor. Bir gün akıllının teki önüne atlar ve bu o kadar çok başıma geldi ki benim.

Yaya geçitlerine de o denli hızlı girme. Etraf otobüs durağı kaynıyor fark ettiysen. Bilinçli veya bilinçsiz sola kaymanı takdir ettim ama yavaşlaman daha makbul çünkü çocuklar fırlayabiliyor bazen. En nihayetinde ne kadar hızlı gitsen bile ışıklara takıldın en sonunda.

Siz karar verin. 24. saniyede yaptığınız hareketi yeterince tekrarlarsanız bir gün ölümünüze neden olur?
Orada biraz sağa kaydım ki bana vurmasın diye biraz.

Videodan yorum yapmak imkansız bir şey ama normal sürüyorsun gibi duruyor. Viraj yeteneğin, frenleme tekniğin vesaire gözükmediği için yaptığım yorumun içi boş tabii.

Öte yandan farkında mısın bilmiyorum ama 24. saniyeye gelmeden hemen önceki beyaz şeritler oraya yavaş girmeni söylüyor. Bir gün akıllının teki önüne atlar ve bu o kadar çok başıma geldi ki benim.

Yaya geçitlerine de o denli hızlı girme. Etraf otobüs durağı kaynıyor fark ettiysen. Bilinçli veya bilinçsiz sola kaymanı takdir ettim ama yavaşlaman daha makbul çünkü çocuklar fırlayabiliyor bazen. En nihayetinde ne kadar hızlı gitsen bile ışıklara takıldın en sonunda.
Bir de şu videom var. Dikkat ediyorum genel olarak aralara girmiyorum araç sürücüsü gibi kullanıyorum.

Orada biraz sağa kaydım ki bana vurmasın diye biraz.
Araç da size kayar. Hem sağdaki hem de soldaki çıkabilirdi. Adam etrafına bakmaz ve yol boşmuş gibi basar gaza geçer. O zaman ne yapacaksınız? Sosyal medyada video paylaşanlar gibi frene basmak yerine (veya kedi okşar gibi basarak) kornaya basıp kaza mı yapacaksınız? Ezer geçerler. Sonra ananız babanız hatalı olan oğlum değildi diye yakınır. Mesela YouTube'a u dönüşü kazası yazın bakın, millet neler yapıyor. Gideceğiniz yere biraz yavaş gidin, bir şey olmaz. Adrenalin istiyorsanız piste motor alıyorlardır herhalde.

Ben öyle bir durumda motordan düşmeden, kimseye çarpmadan, durmak yerine sağa sola kırma gibi hareketler yapmadan durabilecek bir motora ve reflekslere sahibim diyorsanız buyurun, güle güle kullanın. Neredeyse her gün sosyal medyada gördüğümüz akıllılardan biri olmayın diye söylüyorum.

Araç da size kayar. Hem sağdaki hem de soldaki çıkabilirdi. Adam etrafına bakmaz ve yol boşmuş gibi basar gaza geçer. O zaman ne yapacaksınız? Sosyal medyada video paylaşanlar gibi frene basmak yerine (veya kedi okşar gibi basarak) kornaya basıp kaza mı yapacaksınız? Ezer geçerler. Sonra ananız babanız hatalı olan oğlum değildi diye yakınır. Mesela YouTube'a u dönüşü kazası yazın bakın, millet neler yapıyor. Gideceğiniz yere biraz yavaş gidin, bir şey olmaz. Adrenalin istiyorsanız piste motor alıyorlardır herhalde.

Ben öyle bir durumda motordan düşmeden, kimseye çarpmadan, durmak yerine sağa sola kırma gibi hareketler yapmadan durabilecek bir motora ve reflekslere sahibim diyorsanız buyurun, güle güle kullanın. Neredeyse her gün sosyal medyada gördüğümüz akıllılardan biri olmayın diye söylüyorum.
Haklısınız hocam motoru ilk aldığımda trafik kazası yaptım daha 3. günde tali yoldan anayola gazlayarak çıktım anayoldan gelen arabayla göz göze geldik daha çok kazı verip motoru yatırdım ve düzelttim yan yana gelip vuruştuk en sonunda yattım. 15 saniye mücadele ettim ama. Dikkat ediyorum sürekli trafiği izliyorum.

Bu açı ile çok belli olmaz. Debiryajlı / vitesli bir motora binip göstergeyi devir gözükecek şekilde çek.
Vitesli motorla tecrübem yok hiç başlangıç olarak scooter aldım bir de 1 sene sonra falan geçeceğim vitesli motora nasip olursa.

Dikkatli sür hocam, her ne kadar dikkat etsen bile sürücülerin çoğu ehliyetini kasaptan almış gibi sürdüğü için motorda tüm konsantreni verip araçlara özellikle dikkat etmen gerekiyor. Geçenlerde araba çarpınca motosiklet kazasından bir arkadaşımı kaybettik. Kendine güvensen bile dış etkenlere, araçlara güvenemezsin.

Giymiyorsan Full ekipman giy tam teçhizat ol. Sadece kaskla olacak iş değil, dizlik dahi giymen gerekir. Mümkünse değil, mümkün et; en kalitelisinden (motosiklet fiyatını da geçsin) tam vücut zırhlı koruma seti al. Eldivensiz asla sürme, basit kaydırsan bile işeyemezsin.
Yoğun yağmurlu ve karlı havalarda toplu taşıma kullanıyoruz, müzik dinleyerek ve kafa iyiyken sürmüyoruz. Hadi tekerin düz bassın hocam.