Çözüldü Yeni nesil PSU, eski 8 pin PCI-e ekran kartına uyar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Utku92

Başarılı
Sorum şu: yeni nesil bir PCI-e 5.0 girişli PSU'dan 3x 12 pinli RTX 3090 ekran kartına özel kablo bulabilir miyim? Tersi kablolar piyasada mevcut fakat diğer türlü çalışır mı? Böyle bir kablo var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni nesilde böyle bir kabloya zaten gerek yok. Mesela bir örnek yeni nesil PSU gösterin, bakalım kablo desteğine.
Öncelikle 3 x 12 PIN PCIe girişi diye bir giriş bilmiyorum ben. 3 x 6 veya 3 x 8 olabilir. 12 PIN olması için 2 x 6 PIN olması lazım.

Her halükarda yeni nesil PSU'larda hem 12VHPWR (Ya da 12V2x6) hem de eski nesil 8 PIN PCIe güç çıkışı oluyor. Yani bir uyum sorunu olmaması lazım.

Öncelikle 3 X 12 pın PCI-e girişi diye bir giriş bilmiyorum ben. 3 X 6 veya 3 X 8 olabilir. 12 pın olması için 2 X 6 pın olması lazım.

Her halükarda yeni nesil PSU'larda hem 12VHPWR (ya da 12v2x6) hem de eski nesil 8 pın PCI-e güç çıkışı oluyor. Yani bir uyum sorunu olmaması lazım.

Eski Power'dan yeni nesil için kablo mevcut ancak tersi için çalışmadığı not düşülmüş o yüzden sormak istedim.

Yeni nesilde böyle bir kabloya zaten gerek yok. Mesela bir örnek yeni nesil PSU gösterin, bakalım kablo desteğine.

PCI-e eski tip sadece CPU besleme kablosu için giriş var başka yok.

Bu model yetersiz sanırım. Daha iyi bir PSU buldum. Yenilersem bunu alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli çıkışı var:

• PCI-E 16 pin x 2 (hem PSU hem de bileşen tarafı)
  • PCI-E 8 pinli x 4
Bu model yetersiz sanırım. Daha iyi bir PSU buldum. Yenilersem bunu alacağım.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0B7NTBF95/
Bunda tam 8 tane var.

Yeterli çıkışı var:

• PCI-e 16 pin X 2 (hem PSU hem de bileşen tarafı)
  • PCI-e 8 pinli X 4

Bunda tam 8 tane var.

16 X2 sadece oluyor diye biliyorum. Onda da sadece CPU beslemeye yarıyor gibi düşündüm. Diğerleri SATA için değil midir? Onlar uyumlu oluyor muydu besleyebilir mi bilmiyorum.

Her bir çıkış 2 tane 8 PIN PCIe oluyor.

1723377570397.webp

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt