Yeni nesilde popülerler arasında dinlenilebilecek sadece 2 isim var: Baneva ve motive.

Motive de güzel değil bence.

Gazapizm biraz yeni. Dediginiz iki isim çok daha eskilere dayanıyor, Kuvvetmira'ya. Onlar dagildiktan sonra t-rap en yüksek seviyesine çıktı.

En azından gerçekten dinlenebilir bir rapçi kesinlikle. Özellikle de "unutulacak dünler"

Bana göre para, kız ve serserilik üzerine kurulu. Gereksiz egoistlik zaten hatsafada. Fiyatına bakmadan ürün alınca kendilerini bir şey sanıyorlar. Gereksiz ve boş müziklerden oluşuyor. Maalesef yılın en çok dinlenenlerinde bunlar en önlerde. Üzücü ve hayal kırıklığı.

Türkiye'de rapin babaları bence ceza, Sagopa Kajmer vb. kişilerdi. Şu anki sözde rapçilerin tek yaptığı şey zaman israfı olmaları. Adam tek şarkı boyunca iki üç tane saçma kelime söyleyip ünlü olup kendine rapçi diyor. Günümüzdekiler rapçiyse eskinin kralları ne merak ediyorum. En sevdiğim ve en çok dinlediğim rapçi ceza şu anki sözde rapçileri dinlemek yerine açar arada cezanın birkaç tane şarkısını dinler keyfime bakarım. Bu arada şarkı diyorum, yani rap şarkılarının özel bir ismi varsa bilmiyorum sonra kızmayın.

Genel olarak rezalet.
Musti, ati veya Motive'nin bazı parçaları sarıyor.

Motive daha dünkü rapçi olduğu halde en son cezanın eski şarkılarından birine diss atmıştıdiye hatırlıyorum. Oradan biliyorum onu. Ceza babada ağzının payını verdi.

Türkiye'de rapin babaları bence ceza, Sagopa Kajmer vb. kişilerdi. Şu anki sözde rapçilerin tek yaptığı şey zaman israfı olmaları. Adam tek şarkı boyunca iki üç tane saçma kelime söyleyip ünlü olup kendine rapçi diyor. Günümüzdekiler rapçiyse eskinin kralları ne merak ediyorum. En sevdiğim ve en çok dinlediğim rapçi ceza şu anki sözde rapçileri dinlemek yerine açar arada cezanın birkaç tane şarkısını dinler keyfime bakarım. Bu arada şarkı diyorum, yani rap şarkılarının özel bir ismi varsa bilmiyorum sonra kızmayın.
Eskilerin dissleşmesi bile farklıydı, mutlaka bilirsiniz "Kır kalibini ver elime" ve " Mürekkep doldurdum" bestelerini. Neredeyse 0'a yakın küfür, tonla nağme.

Bana göre para, kız ve serserilik üzerine kurulu. Gereksiz egoistlik zaten hatsafada. Fiyatına bakmadan ürün alınca kendilerini bir şey sanıyorlar. Gereksiz ve boş müziklerden oluşuyor. Maalesef yılın en çok dinlenenlerinde bunlar en önlerde. Üzücü ve hayal kırıklığı.
En azından şarkı sözlerinin anlaşıldığı bir rap olan "Le Le" şarkısını ben beğeniyorum. Günümüz raplerinde saçma sapan sözler ve anlaşılmayan tonlamalar var. Arada çok nadirde olsa bu tür bence güzel olan şarkılar çıkabiliyor.

Ek olarak; Anlamsızca sözlerle ve saçma sapan hareketlerle dolu günümüz rapini dinlemektense şu tarz saçma sapan hareketlerin olmadığı, anlamsız sözlerin olmadığı samimiyet dolu geçmişimizi dinlemeyi tercih ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığı müzik size hitap etmiyor olabilir belki ama kötü olduğunu düşünmüyorum. Bende çıkardığı şarkıların yarısını ya severim ya sevmem, müthiş bir dinleyicisi değilim ama piyasada dinlenilebilir sayılı isimlerden biri. Makaveli Deluxe albümü falan bayağı güzeldi mesela.

Yaptığı müzik size hitap etmiyor olabilir belki ama kötü olduğunu düşünmüyorum. Bende çıkardığı şarkıların yarısını ya severim ya sevmem, müthiş bir dinleyicisi değilim ama piyasada dinlenilebilir sayılı isimlerden biri. Makaveli Deluxe albümü falan bayağı güzeldi mesela.

Hocam hiç motive dinlemedim. Ama cezaya bir ara diss atma cüretinde bulunduğu için bence fos. Ceza dünyanın en iyi rapçisi değil belki ama TR tarihinin en iyi rapçilerinden birisi.