Weiss

Çalışkan
Merhaba, bilgisayarımda halihazırda iki RAM sorunsuz çalışıyor. Yeni aldığım iki RAM’i eklediğimde bilgisayar açılmıyor.
  • Mevcut RAM’ler çalışıyor.
  • Yeni RAM’ler takıldığında bilgisayar hiç açılmıyor (fan dönüyor ama görüntü yok).
  • RAM’ler aynı marka/model değil, anakart farklı markaları destekliyor mu bilmiyorum.
  • Slot kombinasyonunu doğru kullandığımdan eminim.

Bu duruma ne sebep olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyerek. Sökün takın, sadece yenileri takın, sadece eskileri takın, yenileri eski slotlara eskileri yeni slotlara takın; kısacası kombinasyonları deneyin. Olmazsa yapacak çok bir şey yok.

RAM'leri takıp 3-4 dakika bekleyebilirsiniz. Ben de aynı problemi yaşayıp aynı şekilde çözdüm. Bilgisayarcıya 200 TL gitmişti bedavadan.

Deneyerek. Sökün takın, sadece yenileri takın, sadece eskileri takın, yenileri eski slotlara eskileri yeni slotlara takın; kısacası kombinasyonları deneyin. Olmazsa yapacak çok bir şey yok.
Yeni herhangi bir RAM taktığımda bilgisayar açılmıyor.

RAM'leri takıp 3-4 dakika bekleyebilirsiniz. Ben de aynı problemi yaşayıp aynı şekilde çözdüm. Bilgisayarcıya 200 TL gitmişti bedavadan.
Deneyeceğim şimdi. 10 dakikaya yakın bırakacağım. Ancak şöyle bir şey var: sadece eskiler takıldığı gibi görüntü geliyor.

Merhaba, bilgisayarımda halihazırda iki RAM sorunsuz çalışıyor. Yeni aldığım iki RAM'i eklediğimde bilgisayar açılmıyor.
  • Mevcut RAM'ler çalışıyor.
  • Yeni RAM'ler takıldığında bilgisayar hiç açılmıyor (fan dönüyor ama görüntü yok).
  • RAM'ler aynı marka/model değil, anakart farklı markaları destekliyor mu bilmiyorum.
  • Slot kombinasyonunu doğru kullandığımdan eminim.

Bu duruma ne sebep olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

4X RAM sıkıntı, farklı model olması ayrı bir sıkıntı.

BIOS'tan XMP'yi kapatın RAM'leri takıp açın sistemi görüntü verirse tekrar açın XMP'yi.

Sistem bilgisi vermemişsiniz ayar XMP/EXPO/DOCP olabilir.

4X RAM sıkıntı, farklı model olması ayrı bir sıkıntı.

BIOS'tan XMP'yi kapatın RAM'leri takıp açın sistemi görüntü verirse tekrar açın XMP'yi.

Sistem bilgisi vermemişsiniz ayar XMP/EXPO/DOCP olabilir.
MSI B550 Tomahawk
Ryzen 5 5600X
16GB RAM var sistemimde. Dediklerini deneyip hemen geliyorum.

Sadece yenileri takinca goruntu geliyor mu? Gelmiyorsa CMOS sifirlamak gerek. Ben Gigabyte B650M DS3H ve MSI B650M Gaming Plus WiFi 'de boyle cozebildim.

BIOS pilini çıkartmayı denedim ama olmadı.

BIOS pili degil de daha cok su sekilde CLR_CMOS pinlerini bulun. Sadece guc kablosu takiliyken tornavida tarzi iletken yardimiyla bi 10-15sn degdirin. Sonra diger USB vs. aygitlarini takip calistirin.

1755813887282.webp